Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 139
 İndirme 36
Arap Basınında Türkiye Araştırma İmajında Kırılma Noktaları
2018
Dergi:  
Eskiyeni
Yazar:  
Özet:

2002 yılında, aralarında Mısır, Suudi Arabistan, Fas, Kuveyt ve Ürdün’ün de bulunduğu 8 Arap ülkesinde yapılan, yine aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 12 yabancı ülkenin konu edildiği “Araplar ne düşünüyor?” konulu bir kamuoyu araştırmasından çıkan sonuçlar, o dönemde Türki- ye’nin Arap dünyasındaki imajının pek olumlu olmadığını göstermekteydi. Bu ve benzeri birçok araştırma Türkiye’nin 1990’lı yıllarda Arap ülkelerindeki imajının çeşitli nedenlerle olumsuz oldu- ğunu gösterirken 2002-2003 yılları arasında hem Türkiye hem de Arap dünyasında yaşanan geliş- melerin Türkiye’nin Arap kamuoyundaki imajını değiştirdiği varsayılmaktadır. Bu değişimin en iyi gözlemlenebileceği alanlardan birisi olan Arap basınında da bu imajın söz konusu gelişmelere bağ- lı olarak değiştiği, dolayısıyla daha sonraki dönemlerde yaşanan gelişmelerin de bu alanda inişli çı- kışlı sonuçlar doğurduğu değerlendirilmektedir. Bu çalışma, Kahire’de yayımlanan el-Ehram gaze- tesi ile Londra’da yayımlanarak dağıtımı Arap ülkelerinin yanı sıra dünyanın çeşitli yerlerinde yapı- lan el-Hayat ve eş-Şarku’l-Avsat gazetelerinin taranmasına dayanan, çalışma sahibinin “Arap Bası- nında Türkiye 2000-2001” adlı yüksek lisans tezinin sonuçları ile bu tezin sunulmasından sonra gelişerek Türkiye’nin Arap basınındaki imajını değiştirdiğine inanılan 2003 ve daha sonraki yıllara yayılan gelişmeler ışığında söz konusu gazetelerden el-Hayat ve eş-Şarku’l-Avsat’ın taranmasıyla elde edilen sonuçlara dayanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Eskiyeni

Alan :   İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 958
Atıf : 1.217
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini