Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 43
 İndirme 6
Lgbti+ Odaklı Sosyal Medya Kullanımı Üzerine Nicel Bir Araştırma
2021
Dergi:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Yazar:  
Özet:

Lezbiyen, gey, biseksüel transseksüel ve interseks+ (LGBTİ+) olarak tanımlanan kişiler, cinsel yönelimleri veya kimlikleri yüzünden uğradıkları haksız ayrımcılık nedeniyle çoğu zaman sosyal hayattan dışlanmaktadırlar. Sosyal yaşamdan kimlikleri yüzünden dışlanan LGBTİ+ bireyler, gündelik hayatta birçok eşitsizlikle karşı karşıya kalmakta ve adil olmayan standartların altında bir sosyal yaşam sürmektedir. Bu makale, sosyal dışlanma sonucu LGBTİ+ bireylerin sosyal medya kullanımı kavramının tanınmasına yol açabilecek bazı teorik temelleri analiz etmektedir. Yapılan nicel araştırma LGBTİ+ bireylerin sosyal yaşamda karşılaştıkları dışlanma sonucunda sosyal medyaya yönelmelerini ve sosyal medyayı sosyalleşme, haber / bilgiye ulaşma ve aktivizm yapma biçimlerinin çok boyutlu yönlerinin bir modelini önermektedir. Bu çalışmada Türkiye’de yaşayan LGBTİ+ kişilerin yaşadığı sosyal ve toplumsal eşitsizlik karşısında sosyalleşme, haber / bilgiye ulaşma ve aktivizm / eylem yapma pratikleri teknolojik gelişmeler ve değişen iletişim süreci bağlamında ele alınmıştır. Bu bağlamda LGBTİ+ bireylerin alternatif medya kanallarını ve sosyal medyayı kullanış biçimleri üzerine 63 soruluk bir çevrimiçi anket oluşturulmuş ve Türkiye’deki LGBTİ+ (n=10) olarak tanımlanan 18 yaş ve üzeri (n=454) kişiden toplanan veriler analiz edilmiştir. Bu bulgular, sosyal hayattan dışlanan LGBTİ+ bireylerin sosyal medya kullanımı üzerine daha kapsamlı bir çalışma yapma ihtiyacının altını çizmeyi amaçlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Lgbt+ Social Media Uses
2021
Yazar:  
Özet:

Persons defined as lesbians, gay, bisexual transgender and intersex (LGBT+) are often excluded from social life due to unfair discrimination due to their sexual orientation or identity. LGBT+ individuals, who are excluded from social life because of their identity, are faced with many inequality in their daily lives and live a social life under unfair standards. This article analyzes some theoretical foundations that could lead to the recognition of the concept of social media use by LGBT+ individuals as a result of social exclusion. Quantitative research suggests that LGBT+ individuals turn to social media as a result of exclusion they encounter in social life and a model of the multi-dimensional aspects of social media socialization, access to news/information and activism. In this study, the social and social inequality faced by LGBT+ persons living in Turkey, socialization, access to news/information and activism/action practices were addressed in the context of technological developments and changing communication processes. In this context, an online survey of 63 questions on alternative media channels and social media uses of LGBT+ individuals was created and data collected from people aged 18 and older (n=454) defined as LGBT+ in Turkey (n=10) were analyzed. These findings are aimed at highlighting the need for LGBT+ individuals who are excluded from social life to conduct a more comprehensive study of the use of social media.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 334
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini