Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 290
 İndirme 95
24 Haziran Genel Seçimlerinde Ak Parti, Chp ve Mhp’nin Televizyon Reklamları Üzerine Bir Değerlendirme
2019
Dergi:  
Erciyes İletişim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Siyasal kampanyalar seçim yarışına katılan siyasi parti ve adaylar için oldukça önemlidir. Zorlu bir seçim sürecinin sonunda iktidara sahip olmak isteyen siyasi partiler çeşitli yol ve yöntemleri kullanarak seçmen kitlelerine ulaşmaktadırlar. Siyasal reklamlar, seçmen kitleye ulaşmayı kolaylaştıracak yol ve yöntemlerin arasında yer almaktadır. Bu özelliğiyle siyasal reklamlar, siyasi partilerin tanıtılmasında kilit rol oynamaktadır. Siyasi partiler seçimlerin yönünü tayin etmede önemli işlevlere sahip olan siyasal reklamlar vasıtasıyla siyasal vaatleri ulaştırmaya çalışırlar. Seçmenleri bilgilendirmek ve etkilemek adına siyasal reklamcılıktan yararlanan siyasi partiler yine siyasal reklamcılığın imaj oluşturma gücünden de faydalanmaktadırlar. 24 Haziran 2018’de yapılan milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partiler ve cumhurbaşkanlığı adayları siyasal reklamlardan yararlanmışlardır. Söz konusu seçim sürecinde rakiplerin bir adım ötesine geçmek ve mesajlarını hedef kitleye ulaştırmak amacıyla siyasal reklamcılıktan faydalanan Ak Parti, CHP ve MHP’nin televizyonda yayınlanan seçim reklamları bu araştırmanın konusunu oluşturur. Bu amaçla seçimlerde mecliste çoğunluğu sağlamayı amaçlayan Ak Parti, CHP ve MHP’nin siyasal reklamları içerik çözümleme yöntemi ile değerlendirilmektedir. Araştırmanın sonucunda siyasi partilerin yürüttükleri siyasal kampanyalar ve mesaj stratejilerindeki farklılıkları ortaya çıkarılmıştır. Ak Parti’nin reklamlarının diğer siyasi partilere göre sayıca fazla olduğu ve genellikle pozitif içerikli reklamların yayınlandığı sonucuna ulaşılmaktadır. Ak Parti reklamlarında hâkim tema milli birlik ve beraberliktir. CHP negatif içerikli reklamlara daha fazla yer verirken, reklamlarında ekonomiden engellilere, eğitimden hak ve özgürlüklere kadar pek çok konuyu işlemiştir. MHP ise sayıca az olan reklamlarında pozitif içeriğe yer vererek milli birlik ve beraberlik vurgusu yapmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

24 Haziran Genel Secimlerinde Ak Parti, Chp ve Mhp’nin Televizyon Reklamlari Uzerine Bir Degerlendirme
2019
Yazar:  
Özet:

Political campaigns are very important for the political parties and candidates who participate in the election race. The political parties who want to have power at the end of a challenging election process reach the voter masses using various ways and methods. Political advertising is among the ways and methods that will make it easier for voters to reach the audience. With this feature, political advertising plays a key role in the promotion of political parties. Political parties try to deliver political promises through political advertisements that have important functions in determining the direction of elections. Political parties that benefit from political advertising in order to inform and influence voters are also benefiting from the power of political advertising to create an image. In the parliamentary and presidential elections held on June 24, 2018, the parties and presidential candidates took advantage of political advertisements. The election ads of the Ak Party, CHP and MHP, which benefit from political advertising in order to move a step beyond the competitors in the election process and to transmit their messages to the target audience, are the subject of this study. For this purpose, the political advertisements of the AK Party, CHP and MHP, which are intended to provide a majority in parliamentary elections, are evaluated by the content analysis method. The study revealed the differences in political campaigns and message strategies that political parties conduct. The result is that AK Party’s ads are much more than other political parties and often positive content ads are published. The theme of the party advertising is national unity and co-operation. While CHP has given more space to negative content advertisements, it has addressed many topics in its advertisements, from economics to disabled people, from education to rights and freedoms. MHP has highlighted national unity and cohesion by placing positive content in its few ads.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Erciyes İletişim Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 625
Atıf : 3.488
2023 Impact/Etki : 0.229
Erciyes İletişim Dergisi