Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 38
 İndirme 11
Çin’in Yükselişi ve Asya’nın Yeniden Dengelenmesi: Neo-gramşiyan Bir Bakış
2020
Dergi:  
Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

20.yüzyılın son çeyreği Çin’in ekonomik anlamda belirgin bir yükselişine sahne olmuştur. Bu yükseliş 1945 sonrasında ABD tarafından inşa edilen Uluslararası Sistem içerisinde dönüşüme yönelik bir baskı yaratmıştır. Konu ile ilgili yapılan çalışmalar ABD’nin küresel ölçekte düşüşe geçtiğini, Çin’in ekonomik ve askeri modernizasyon açısından yükseldiğini iddia etmektedir. Ancak bu iddialar ile ilgili yapılan çalışmalar güç ilişkileri bağlamında incelikli bir detaylandırmadan yoksundur. Bu çalışma ABD Başkanı Barack Obama dönemi üzerinden ABD-Çin ilişkilerini küresel ölçekte Neo-Gramşiyan bir perspektif içerisinde anlamayı amaçlamaktadır. Çalışmada metodolojik açıdan nitel analiz yöntemi kullanılmıştır. İlgili dönemde yayınlanan raporlar, belgeler ve konuşmalar eleştirel söylem analizine tabi tutulmuştur. Bu dönemin seçilmesinin sebebi Çin’in yükselişinin ivme kazanması ile ABD’nin küresel etkisinin azaldığı dönemin çakışmasıdır. Çin’in 2008 yılında yaşanan küresel finansal krizin ardından hızlı bir şekilde toparlanması ve büyümeye devam etmesi, Barack Obama yönetimini Çin’e yönelik kontrollü bir katılım stratejisine doğru yönlendirmiştir. Neo-Gramşiyan bakış açısıyla yürütülen bu çalışma iki açıdan önemlidir: Birincisi, Çin'in Obama dönemi boyunca sistemde kazandığı ağırlığı göreceğiz. İkincisi, ABD'nin ekonomik ve askeri düşüşünü entelektüel ve maddi temelde anlayarak bütüncül bir yaklaşım geliştireceğiz. Söz konusu dönemde Çin’in politik açıdan düşük bir profil izleyerek tüm gücünü ekonomik büyümeye yönlendirdiği, ABD’nin ise 2008 yılında yaşanan küresel finansal krizin etkileri ile boğuşmasından dolayı zayıf düştüğü görülmektedir. Çalışma, Barack Obama yönetiminde gerçekleştirilen Asya’ya dönüşün (Pivot to Asia) Çin’e yönelik ‘üstü kapalı’ bir çevreleme yaklaşımı olduğunu ancak kurumsal kapasite açısından yeterli olmadığını savunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

China's Rise and Asia's New Balance: A Neo-gramsian Look
2020
Yazar:  
Özet:

The last quarter of the 20th century was the scene of a significant economic rise in China. This ascension created a pressure towards transformation within the International System built by the United States after 1945. Studies on this issue claim that the U.S. has declined globally, and that China is rising in terms of economic and military modernization. But the studies on these claims are missing without a detailed detail in the context of power relationships. This study aims to understand the U.S.-China relations over the time of President Barack Obama globally from a Neo-Gramsian perspective. In the study, the methodological analysis method was used. Reports, documents and speeches published during the relevant period were subjected to critical speech analysis. The reason for the election of this period is the conflict between China’s rise and the time when the U.S. global influence decreases. The rapid recovery and continued growth of China after the 2008 global financial crisis has directed the Barack Obama administration towards a controlled participation strategy towards China. This study, conducted from the Neo-Gramshyan perspective, is important in two ways: First, we will see the weight that China has gained in the system throughout the Obama period. Secondly, we will develop a comprehensive approach by understanding the U.S. economic and military decline on an intellectual and material basis. In this period, it appears that China has driven all its strength to economic growth by following a political low profile, while the US has fallen weakly due to the impact of the 2008 global financial crisis. The study claims that the return to Asia (Pivot to Asia) conducted by Barack Obama is a ‘over-covered’ approach to China but is not sufficient in terms of corporate capacity.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 258
Atıf : 599
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini