Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 48
 İndirme 17
ATATÜRK VE CUMHURİYET DÖNEMİ KÜLTÜR POLİTİKALARININ 20.YÜZYIL İÇİNDE ULUSALLIK/EVRENSELLİK KAVRAMLARI İLE GÜZEL SANATLAR ALANINDAKİ YERİ
2020
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Birçok tartışma içinde yer alan Ulusallık/Evrensellik kavramları, ağırlıklı olarak 1960’lı yıllarda çeşitli konu başlıkları altında irdelenerek, farklı gibi görünen ancak odak noktasında aynı sorunsalı barındıran anlamlar içermektedir. Doğu-Batı, eski-yeni, figüratif-nonfigüratif, soyut-somut gibi karşıtlıklar ile bunları temel alan pek çok görüş, toplum içinde sanatın yerinin sorgulandığı, sanatın bir eğitim aracı olarak işlevi, sanatçıların toplumun gelişimine yönelik attığı adımlar gibi konularda çoğu zaman tartışma konusu olmuştur. Batı’ya dönük anlayışa paralel olarak evrensel değerlerin yanında, ulusal olmanın rolü de tartışmalara başka bir boyut kazandırmıştır. Ulusallık/Evrensellik, Türk Sanatı içinde farklı dönemlerde siyasî, kültürel, toplumsal açılardan etkilenerek, farklı boyutlara da taşınmıştır. “Köklere dönüş / gelenek”, “halka inmek / topluma yönelmek” gibi kavramlarla ön planda tutulmaya çalışılan bu yaklaşımlar, çoğunlukla “kimlik olarak Türklük”, “geleneksellik ve yerellik”, “öze dönme”, “geçmişten beslenme”, “çağdaşlaşma”, “dışa yönelme” gibi çeşitli kavram ve görüşlerle birlikte ele alınmıştır. Bu bağlamda Ulusallık/Evrensellik, ağırlıklı olarak 1980 yılı ve sonrasında yerini “Küreselleşme” kavramına bırakarak yeni tartışmalara da etki etmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Ataturk and the Republic of the 20th century the place of the cultural policemen in the area of beautiful art with national/universal caves
2020
Yazar:  
Özet:

The concepts of nationality/universality included many discussions, mainly in the 1960s under different subjects, which appear different but contain the same problem in the focus point. Many views based on these contradictions, such as Eastern-West, Old-New, Figurative-Non-Figurative, Abstract-Summite, have often been the subject of discussion on topics such as where the place of art in society is questioned, the function of art as an educational instrument, the steps that artists take towards the development of society. Parallel to the understanding of the West, in addition to universal values, the role of being national has also given another dimension to the discussions. Nationality/Everensality has been influenced by political, cultural, and social aspects in different periods in Turkish art, and has moved to different dimensions. These approaches, which are attempted to be held in the forefront with concepts such as "to return to roots / tradition", "to descend to the people / toward society", are mostly addressed along with various concepts and views such as "Turkey as a identity", "traditionality and locality", "to return", "to feed from the past", "to modernize", "to go outside". In this context, nationality/universality has influenced new discussions, mainly by putting its place on the concept of “globalization” in 1980 and later.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.775
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi