Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 69
 İndirme 16
Küresel Kamusal Mallar: Covıd-19 ve Gıda Güvencesi Sorunu
2021
Dergi:  
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Küreselleşme olgusu kamu maliyesi yazınında küresel kamusal malların öneminin artmasına neden olmuştur. Fayda ve zararlarının küresel ölçekte hissedildiği, rekabet ve dışlamanın olmadığı küresel kamusal mal ve hizmetlere gıda güvencesinin sağlanması, salgın hastalıkların yarattığı etkiler, sağlık hizmetleri örnek verilebilir. Gıda güvencesi, tüm insanların her zaman gıdaya fiziksel, sosyal ve ekonomik erişime sahip olması, beslenme ihtiyaçlarını ve gıda tercihlerini karşılamak için yeterli miktarda ve kalitede güvenli olması, yeterli hijyen ortamı ile desteklenmesi durumunda ortaya çıkan, sağlıklı ve aktif bir yaşama izin veren sağlık hizmetleri ve bakımı olarak tanımlanmaktadır. Dünyadaki birçok insan, iklimsel, ekonomik ve politik faktörler de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle zaten yetersiz beslenmektedir. Ne yazık ki, kriz zamanlarında, COVID-19'da olduğu gibi, gıda güvencesizliği daha akut hale gelmektedir. Bireylerin gıdalara erişimi üzerindeki olumsuz etkiyi hafifletmek için acil müdahale gerektirmektedir. Bunun farkında olarak, birçok sorunu çözmek için farklı kısa ve uzun vadeli tedbirlere ihtiyaç duyulmaktadır. Bununla birlikte, gıda güvensizliğini kötü yönetilen geçmiş gıda politikalarının bir sonucu olduğunu hatırlamak önemlidir ve hükümetler gelecek için gıda politikalarını bu doğrultuda oluşturmalıdırlar. Bu çalışmada tüm dünyada görülen COVID -19 salgın hastalığının gıda güvencesi bağlamında oluşturabileceği sorunlar değerlendirilerek, politika önerilerine yer verilmeye çalışılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Kuresel Kamusal Mallar: Covid-19 ve Gida Guvencesi Sorunu
2021
Yazar:  
Özet:

The phenomenon of globalization has led to an increase in the importance of global public goods in public spending. The provision of food security to global public goods and services where the benefits and damages are felt globally, where there is no competition and exclusion, the effects of epidemic diseases and health services can be given an example. Food security is defined as health services and care that enable all people to always have physical, social and economic access to food, to be safe in sufficient quantity and quality to meet their nutritional needs and food preferences, and to be supported by adequate hygiene environment, allowing to live a healthy and active life. Many people around the world are already inadequate for a variety of reasons, including climate, economic and political factors. Unfortunately, at times of crisis, as in COVID-19, food insecurity becomes more acute. It requires urgent intervention to alleviate the negative effects on individuals’ access to food. Being aware of this, different short and long-term measures are needed to solve many problems. However, it is important to remember that food insecurity is a result of past food policies that were badly managed and that governments should develop food policies for the future in this direction. This study will try to include policy recommendations by evaluating the problems that the worldwide COVID-19 epidemic may create in the context of food security.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.910
Atıf : 9.607
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini