Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 184
 İndirme 33
Kore Savaşı ve Çanakkale’de Kahramanlık Günleri
2014
Dergi:  
International Journal Of Eurasia Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Kore İkinci Dünya savaşı öncesinde Japonya’nın işgalinde idi. Savaş sona erince Sovyetler Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri Kore’yi aralarında paylaştılar ve kendilerinin istediği uydu yönetimler kurdular. 38’inci paralel de paylaşılan topraklardaki sınır hattını oluşturdu. 27 Haziran 1950 tarihinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, üye devletleri Güney Kore’ye yardım etmeye çağıran karar tasarısını kabul etti. Türkiye’de Menderes Hükümeti hemen toplanarak bu karar uyulacağını ve ilk etapta 4.500 kişilik bir Tugay gönderileceğini açıkladı. Türk Tugayı, 10 Kasım 1950 tarihinde cepheye hareket etti. Bu sırada Başbakanlığın emri üzerine Milli Savunma Bakanlığı Genelkurmay Başkanlığı’nca “Kahramanlık Günleri” düzenlenmesine karar verildi. Milli Savunma Bakanlığı düzenlenecek konferanslara 16 ila 21 yaşları arasındaki gençlerin, mükellefler ile birlikte halkın da katılımını istiyordu. Bu konuda bir de yönetmelik çıkarılmıştı. Çanakkale’de düzenlenen “Kahramanlık Günlerinde” katılanlara; savaş, kahramanlık, vatan sevgisi, şehitlik gibi konular özellikle Çanakkale Savaşlarına iştirak etmiş olanlar tarafından anlatılmıştı. Amaç Kore Savaşı’na halkın ilgisini çekmek ve Türk askerinin dünya barışı için savaştığını vurgulamaktı.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
International Journal Of Eurasia Social Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 864
Atıf : 1.884
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini