Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 36
 İndirme 7
Reklamin Otesine Gecmek: Hackvertising
2020
Dergi:  
Abant Kültürel Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

İletişim teknolojilerindeki gelişmeler, toplumsal değişim ve dönüşümlere de neden olmaktadır. Pazarlama ve reklamcılık, bu toplumsal değişim ve dönüşümü yorumlamak ve bu sürece uyarlanmak vasıtasıyla gelişen bir iletişim eylemidir. Bu iletişim eyleminin yaratılması, sürdürülmesi ve şekillendirilmesinde popüler kültürün önemli bir rolü bulunmaktadır. Popüler kültürün bir parçası olmak ve bundan güzel sonuçlar elde etmek için markaların belirli bir ‘zeitgeist’e nasıl girebileceğini gösteren uygulamalar, hacker zihniyetini analiz ederek son yıllarda bunun pazarlama ve iletişim dünyasına nasıl uygulanacağına odaklanmıştır. Bunun en güzel örneklerinden biri, Burger King’in yapmış olduğu kampanyalardır. Burger King’in kampanyalarının gündem konusu olmasındaki temel neden teknoloji, politik alan, popüler kültürün güncel konuları gibi noktaları yakalayıp sistemi hack’leyen reklamcılık anlayışıdır ve bu stratejisi ‘hackvertising’ olarak anılmaktadır. Yaratıcı reklamcılık alanında ödüller alan bu uygulama hakkında literatürde ayrıntılı ve kuramsal bir çalışma yapılmadığı görülmüştür. Bu makale, hackvertising kavramına kuramsal bir çerçeve sağlamayı, Burger King’in hackvertising uygulamalarını Actor Network Theory (ANT) perspektifinde analiz etmeyi ve alana bu konuda katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Çalışma sonunda, hackvertising kavramının ve stratejisinin insan olan ve olmayan aktörlerin bir araya geldiği dinamik bir ağ içinde oluştuğu ve mevcut kavramları tersine çevirerek yapılan semiyolojik bir üretim olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Going Beyond Advertising: Hackvertising
2020
Yazar:  
Özet:

The developments in communication technologies also lead to social changes and transformations. Marketing and advertising is a communication action that develops through the interpretation and adaptation of this social change and transformation. The popular culture plays an important role in creating,ining and shaping this communication action. Applications that show how brands can enter a particular 'journalist' to be part of popular culture and get beautiful results from it have focused on how it will be applied to the world of marketing and communication in recent years by analyzing the hacker mindset. One of the best examples of this is the campaigns made by Burger King. The main reason why Burger King’s campaigns are on the agenda is the concept of advertising that catches points like technology, political sphere, current topics of popular culture and hacks the system, and this strategy is called ‘hackvertising’. It has been shown that no detailed and theoretical study in literature has been done on this application, which has received awards in the field of creative advertising. This article aims to provide a theoretical framework for the concept of hackvertising, to analyze Burger King’s hackvertising applications in the perspective of Actor Network Theory (ANT) and to contribute to the field in this regard. The study concluded that the concept and strategy of hackvertising was formed within a dynamic network where human and non-human actors gathered together and that it was a semiyological production by reversing existing concepts.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Abant Kültürel Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 151
Atıf : 808
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini