Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 17
İlahiyat Fakültesi Hazırlık Sınıfından Sonra Arapça Öğretiminde Kesintiye Uğraması Sorunu
2019
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’de genel olarak dil öğretiminde problemler bulunmaktadır. Bunların giderilebilmesi için çeşitli yöntemler denenmiştir ve denenmeye de devam etmektedir. Bu konuda genel kanaat Türkiye’de dil öğretiminin istenilen düzeyde yapılamadığıdır. Bu problem Arapça öğretimi için de geçerlidir. İlahiyat fakültelerinde Arapça öğretimi hazırlık sınıfında ger. Bunun sebebi bu fakültelerin lisans eğitiminde Tefsir, Hadis, Fıkıh, İslam tarihi gibi temeli Arapçaya dayanan derslerin bulunmasıdır. İlahiyat eğitimine başlayan bir öğrenciden bu dersleri görmek için hazır olması beklenmektedir. Çok yoğun geçen hazırlık döneminden sonra Arapça dersleri kesintiye uğramaktadır. Böylece öğrenci belli bir süre sonra Arapçayı unutma tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktadır. Fakat Arapça öğreten Mütercim Tercümanlık, Doğu Dilleri ve Edebiyatı bölümlerinde Arapça – Türkçe, Türkçe –Arapça çeviri, Medya Arapçası gibi dersler bulunmaktadır. Bu dersler temel dilbilgisi dersleri işlendikten sonra görülen derslerdir. Dolayısıyla ilahiyat fakültelerinde de Tefsir, Hadis vb. derslerin anlaşılabilmesi için yoğun ve öğrenciyi bıktıracak bir Arapça hazırlık müfredatına gerek yoktur. Ayrıca Arapça öğretimi sadece hazırlık sınıfı ile sınırlı kalmamalıdır. 

Anahtar Kelimeler:

The Problem Of Interaction In Arabic Education After Faculty Of Theology Preparatory Class
2019
Yazar:  
Özet:

There are problems in language teaching in Turkey. Tried several methods to eliminate these problems and will continue to try. General opinion on this issue, the language teaching unable at the desired level. This problem is also valid for Arabic teaching. Arabic teaching at the faculty of theology and Islamic sciences faculty made in the preparatory class. The reason of this there are the lessons that they stay in Arabic as Tafsir, Hadith, Fıqh, İslamic history in undergraduate education of these faculties. It is expected from students who started the student who started the theological education be ready to study these lessons. The Arabic lessons cease after the busy preparatory period. Therefore, the student forgets the Arabic after a while almost. However, in translation interpreting department and Arabic language and literature department that teacher Arabic have as the lessons Arabic - Turkish, Turkish-Arabic translation and Media Arabic. These lessons are study after basic grammar lessons. Because there is no need for Arabic preparation curriculum that will bore student and so busy to be understood the lessons as Tafsir, Hadith in theology faculties. In addition, Arabic teaching should not be limited only with preparation class. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 481
Atıf : 1.533
Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi