Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 95
 İndirme 12
Martin Buber’in Ben-sen Felsefesi, Eğitim Anlayışı ve Eğitime Dair Metaforları
2021
Dergi:  
Beytulhikme An International Journal of Philosophy
Yazar:  
Özet:

Martin Buber “Ben ve Sen” felsefesini insanın var olduğu tüm alanlara uygulamaya çalışmıştır. Bu doğrultuda bir eğitim felsefesi de geliştirmiştir. Kendi eğitim felsefesini ortaya koyarken hem öğretmen merkezli (klasik eğitim anlayışı) hem de öğrenci merkezli eğitim anlayışlarını (öğrenci merkezli) eleştirmiştir. O’nun eğitim felsefesi temelde “Ben ve Sen” ilişki tipine dayanmaktadır. Kendi eğitim anlayışını ortaya koyarken bazı metaforlar kullanmıştır. Bu araştırmada önce Buber’in Diyalog Felsefesindeki ilişki türlerini ortaya koymak, eğitim felsefesi açısından önem arz eden noktaları, eğitim anlayışlarını ve eğitim ile ilgili metaforları tespit ederek eğitimin anlamı, mahiyeti, yöntemi konusunda “Ben ve Sen” felsefesi açısından bir perspektiften ürettiği çözümleri ortaya koymaktır.

Anahtar Kelimeler:

Martin Buber's Ben-sen Philosophy, Education Understanding and Education Metaphors
2021
Yazar:  
Özet:

Martin Buber has tried to apply the philosophy of "I and You" to all the fields in which man exists. He has developed a philosophy of education in this direction. As he revealed his own educational philosophy, he criticized both teacher-centered (classic education concept) and student-centered (student-centered) educational concepts. His educational philosophy is based basically on the type of relationship "I and You". He used some metaphors to reveal his own understanding of education. First in this study, it is to reveal Buber's types of relationships in the Dialogue Philosophy, to identify the points of importance in the educational philosophy, the educational concepts and the metaphors related to education, to reveal the solutions that education produces from a perspective in the "I and You" philosophy on the meaning, nature, method.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Beytulhikme An International Journal of Philosophy

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 543
Atıf : 846
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini