Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 92
 İndirme 59
Ogretmen Adaylarinin Zihin Engelli Birey Kavramina Yonelik Algilari
2015
Dergi:  
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, öğretmen adaylarının zihinsel engelli birey kavramına ilişkin algılarının ortaya çıkarılmasıdır. Araştırmanın çalışma grubu, araştırmaya gönüllü olarak katılan, 2012-2013 öğretim yılında Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf, Okul Öncesi, Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler ve Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümlerinde öğrenim gören 2., 3. ve 4. sınıftaki 29 öğretmen adayıdır. Araştırma nitel bir çalışmadır. Öğretmen adaylarının “zihinsel engelli birey” hakkındaki algılarını ve bilgi düzeylerini belirlemek için iki açık uçlu soru sorulmuştur. Ayrıca, zihinsel engelli bireyi bulunduğu ortamda resmetmeleri istenmiştir. Verilerin analizinde frekans, yüzde hesaplamaları ve nitel yöntemler arasında yer alan içerik analizi çözümleme tekniği kullanılmıştır. Katılımcıların “Zihin engelli birey deyince aklınıza ne geliyor” sorusuna verdikleri yanıtların içerik analizi sonucunda 11 farklı tema oluşmuştur. İlk beş sırada yer alan temaların “Yaşamak için başkalarına muhtaç olan birey”, “Zihin gelişimleri geri olan birey”, “Sosyal yaşantısı engellenmiş birey”, “Bir takım becerileri yerine getiremeyen birey”, “İlgiye ihtiyacı olan birey” şeklinde olduğu saptanmıştır

Anahtar Kelimeler:

Prospective Teachers’ Perceptions On The Concept Of Mentally Disabled Individual
2015
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to determine the perceptions of prospective teachers about the concept of mentally disabled individual. The study group consists of 29 volunteer prospective teachers who are at the departments of Classroom Teaching, Pre-School Teaching, Turkish Language, Maths, Social Sciences and Science Teaching at Bulent Ecevit University Faculty of Education in 20122013 educational year. It is a qualitative study. To determine the perceptions of prospective teachers about “mentally disabled individual” two open-ended questions have been asked. Besides, they have been asked to draw the mentally disabled individual in their own environment. In the analysis of data: frequency, percentage and content analysis techniques were used. At the end of the content analysis of the participants’ answers to the question of “What do you understand about the mentally disabled individual?” 11 different themes were determined. The first five themes are “Individual who needs a person for living”, “Individual who are mentally development disability”, “Individual whose social life is handicapped”, “Individual lacking some skills”, “Individual who needs care”

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.199
Atıf : 9.634
2023 Impact/Etki : 0.382
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi