Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 28
 İndirme 5
DEDE KORKUT HİKÂYELERİ’NDE BENLİK, KİMLİK, KİŞİLİK ÜÇGENİNDE DEVLETLÜ OĞUL, YİĞİT VE EREN
2015
Dergi:  
Türkbilig
Yazar:  
Özet:

Ortak hafızanın sesi olarak yüzyıllara seslenen Dede Korkut Hikâyeleri toplumsal yaşamın kültür aktarıcı kodlarına sahip bir eserdir. Hikâyeler toplumsal yaşamın önemli bilgilerini aktarıcı ve yaşatıcıdır. Toplumsal yaşamın düzenini oluşturan en önemli yapı ise yönetim sistemidir. devletin kutsal sayılması, daha önceki yönetim anlayışlarının etkisi ve yönetimin toplumsal yaşamdaki önemi hikayelerde yönetim sisteminin sembolik anlamlar kazanmasına neden olmuştur. Yönetim sistemi yeme-içme, giyim-kuşam gibi pek çok alanı da içine alan çok katmanlı bir sistem olarak görülmüştür. Bu bağlamda devlet yönetimindeki kişiler, bunların ilişkileri ve akrabalık bağlantıları da hem yönetimin hem de devletin bekası için önemli görülmüştür. Oğlun devletlü olarak nitelendirilmesi, her hikâyenin sonunda devlet için yapılan dualar, otoriteye bağlılık için edilen yeminler devletin güçlü temeller üzerinde yükseldiğini ortaya koymaktadır. Böylece kişi belirli bir yönetim sisteminin oluşturduğu sosyal öğretiler içinde kahramanlık yolculuğuna çıkmaktadır. Kişinin devletlü oğuldan erenliğe kahramanlık yolculuğundaki aşamalar bu makalenin konusunu oluşturacaktır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türkbilig

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 626
Atıf : 2.540
Türkbilig