Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 389
 İndirme 40
DEDE KORKUT HİKÂYELERİ’NDE KÜLTÜREL BELLEK BAĞLAMINDA GELENEKLER
2018
Dergi:  
Littera Turca Journal of Turkish Language and Literature
Yazar:  
Özet:

Halk edebiyatı ürünleri, anlatı düzleminde ait olduğu milletin maddî ve manevî kültür değerlerini ihtiva eder.  Oğuz toplumunun destanlaşan hikâyesi olan Dede Korkut Hikâyeleri, Türk milletinin değerlerini, özlemlerini duygu ve düşüncelerini yansıtan bir yapı bütünlüğüne sahiptir. Halk edebiyatı için sonsuz bir zenginliğe sahip olan Dede Korkut Hikâyeleri’nde gelenekler, kültürel belleği canlı tutan bir yapıyla edebiyatımızın baş tacı eseridir. Dede Korkut Hikâyeleri’nde gelenekler, millî kültürle şekillenmiş ve yaşam tarzıyla kodlaşmıştır. Gelenek, davranışın alışkanlık haline gelmesiyle oluşur.  Kültürel bellek; kimlik, hatırlama, süreklilik ve yeniden üretme üzerine kuruludur. Dede Korkut Hikâyeleri’nde davranış haline gelen gelenekler; millî kimliği hatırlatma, süreklilik gösterme ve anlatılarda yeniden üretilme bağlamıyla kültürel belleği canlı tutar.  Bu çalışmada Dede Korkut Hikâyeleri’ndeki kültürel bellek kodları olan gelenekleri hikâyelerden örneklerle değerlendirdik.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Littera Turca Journal of Turkish Language and Literature
Littera Turca Journal of Turkish Language and Literature