Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 93
 İndirme 44
Ardanuc İskender Pasa Cami̇i̇ Hazi̇resi̇nde Bulunan Turbeler
2018
Dergi:  
Akademi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Artvin’in Ardanuç İlçesine bağlı Adakale Mahallesi’nde bulunan 16. Yüzyıla ait İskender Paşa Camisi (1553), Artvin’deki en eski Osmanlı dönemi yapısıdır. Plan şeması ve yapı özellikleriyle daha çok bölgesel yapı sanatı gelenekleriyle ilişki kurulabilecek cami, haziresindeki türbeler, hamam ve akar dükkânlarıyla küçük bir külliye özelliği gösterir. Caminin haziresinde caminin, Batı duvarına bitişik olarak inşa edilmiş, Hatice Hanım, Ali Paşa ve Süleyman Paşa Türbeleri bulunur. İskender Paşa Camii’nden daha sonra inşa edilen bu üç yapı, 1553-1697 yılları arasına tarihlendirilir. Sadece Hatice Hanım Türbesinde bulunan kitabe çok tahrip olduğundan tam okunamamıştır. Türbeleri yapan usta ya da mimarlar bilinmediği gibi zamanla yapı içindeki mezarlar tahrip edildiği için mezarların da kime ait olduğu bilgisine ulaşılamamıştır. Sadece Süleyman Paşa Türbesindeki mezarlardan birinde 1697 tarihi okunur. Kareye yakın bir plana sahip olan türbelerin pandantiflerle geçilen kubbeleri oluşturdukları biçimsel siluet 16-17. Yüzyıl Osmanlı türbeleri ile benzerlikler gösterir. Türbelerin beden duvarlarında moloz taş, kapı ve pencere sövelerinde kesme taş, kubbe ise içte tuğla dışta sac ile kaplanmıştır. Türbelerde süsleme yoktur.

Anahtar Kelimeler:

Ardanuc Iskender Pasa Mosque Taste
2018
Yazar:  
Özet:

the ancient ottoman period structure in 1553 artvin is the old ottoman in the village chart and structure properties, which is located in the adakale neighborhood due to the ardanuç district of art of the art of the more regional structure, the tombs of the mosque, which have been built in the west wall of the glass in the delights of the mosque, which has been known for the construction of the tombs of the tombs of the tombs of the mosque, and the tombs of the tombs of the tombs of the mosque, were not only known in the three years

Anahtar Kelimeler:

2018
Yazar:  
Özet:

İskender Pasha Mosque belongingto the 16th century, located in the Adakale Street of Artvin’s Ardanuç district is the oldest Ottoman period structure in Artvin.the mosque, which is to be associated with the traditions of the regional building arts with its plan layoutand building characteristics, shows characteristic of a small social complex with its kind of mosques , bath and malls. There are Hatice Hanım, Ali Pasha and Süleyman Pasha tombs built in the reservoir of the mosque, adjacentto the West Wall of the mosque. These three buildings, built after the İskender Pasha Mosque, are datedbetween 1553-1697. Only, the inscription on Hatice Hanim’s tomb was not fully read because it was so damaged. As teh craftsmen or architects who made the tombs did not know, over time the graves in the structure were destroyed, so the information about who belongs in the graves could not be reached. Only the date of 1697 is read in one of the graves in Süleyman Pasha’s tomb. The formal silhouette of the tomb, which has a plan close to the square, construct the dome that is passed by the pendants, is similar to the 16th-17th century Ottoman figures. Rug Stones was used in the body walls of the tombs, cut stone was used in door and window frames, and the kube was covered with brick inside and covered with sheet metal outside. There are no ornaments in the tombs.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Akademi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Filoloji; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 475
Atıf : 1.291
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini