Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
Pierre Bourdieu ile Savaşı Yeniden Okumak
2018
Dergi:  
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Pierre Bourdieu, sınıfı, Marksizm’in ekonomik indirgemeci versiyonlarında olduğu gibi basitçe üretim aygıtlarıyla girilen ilişki üzerinden okumaz. Sınıfı ekonomik, kültürel, sosyal ve sembolik sermaye ile katmanlanan fraksiyonlar olarak algılar. Buna göre toplumsal yaşam, eyleyenlerin sermayelerini artırma ve üst sınıflara doğru yükselme arzularına dayalı savaş alanlarıdır. Bourdieu’nün toplumsal uzam üzerinden savaşa dair yaptığı bu okuma, savaşı anlamaya ilişkin yürütülen tartışmalara yeni bir eksen kazandırabilecek niteliktedir. Bourdieu’nün toplumsal alan ile savaş arasında kurduğu anlamlı ilişki, savaşı anlamak üzerine yürütülen tartışmaları birey ve toplum üzerinden sosyolojik bir bakış açısı ile okumaya imkân verir. Ayrıca bu kuramsal ve metodolojik altyapı savaş çalışmalarının savaşı anlamaya yönelik çabalarına katkı sağlayabilecek niteliktedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.206
Atıf : 4.734
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute