Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 65
 İndirme 20
Göç Politikaları ve Düşünce Kuruluşları İlişkisi Üzerine Bir İnceleme
2020
Dergi:  
Turkish Studies Economics, Finance, Politics
Yazar:  
Özet:

Göç konusu bütün ülkelerin özellikle de ülkemizin en temel sorun alanlarından biri olarak güncelliğini korumaktadır. Göç, öncesi ve sonrasıyla ilgili tüm aktörlerle birlikte küresel bir konu ve sorun alanı olarak değerlendirilmelidir. Bu değerlendirmeyi yapabilmek adına her bir aktörün göç politikalarına etkisinin incelenebileceği gibi aktörlerden biri olarak sivil toplum kuruluşu da sayılabilen düşünce kuruluşlarının bu konudaki etkinliklerine bakılması önemli bir adımdır. Bu çalışmanın temel amacı, düşünce kuruluşlarının göç gibi önemli bir konu ile ne kadar ilgilendiklerinin ve bu konuda hangi faaliyetleri ne şekilde gerçekleştirdiklerinin ortaya konulmasıdır. Bu amaç çerçevesinde öncelikle örneklem, sınırlar ve yöntem belirlenmiştir. Çalışmanın örneklemi; Pennsylvania Üniversitesi’nde bulunan en prestijli uluslararası düşünce kuruluşu sıralamasını yapan Düşünce Kuruluşları ve Sivil Toplumlar Programı tarafından 2020 raporunda sıralanmış Türkiye menşeili düşünce kuruluşlarıdır.  Çalışmanın sınırları ve yöntemi, 2015 yılı ve sonrasında düşünce kuruluşlarının resmi internet sitelerinde yayınladıkları göç ile ilişkili faaliyetler ve bu faaliyetlerin çeşitli kriterler çerçevesinde incelenmesinden oluşmaktadır. Elde edilen bulgular değerlendirildiğinde; örneklem olarak belirlenen düşünce kuruluşlarının göç politikaları konusunda farklı düzeylerde etkin oldukları sonucuna ulaşılmıştır. Buna göre konum itibariyle göç olgusunun Türkiye için güncelliğini asla kaybetmediği gerçeğinden yola çıkarak; işlenmiş bilgileri çeşitli yollarla ortaya koyan düşünce kuruluşlarının değerlendirmelerini, göç politikalarının şekillenmesinde göz önünde bulundurmak etkili ve verimli sonuçlara ulaşmak açısından tercih edilmelidir.

Anahtar Kelimeler:

Null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Turkish Studies Economics, Finance, Politics

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 467
Atıf : 367
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini