Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 59
 İndirme 27
Argümantasyon Destekli İşbirlikli Öğrenme Modelinin Akademik Başarıya, Eleştirel Düşünme Eğilimine ve Sosyobilimsel Konulara Yönelik Tutuma Etkisi
2020
Dergi:  
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada işbirlikli öğrenme ve argümantasyon modelinin biyolojide özel konular dersinde uygulanmasının fen bilgisi öğretmen adaylarının akademik başarılarına, eleştirel düşünme eğilimlerine ve sosyobilimsel konulara yönelik tutumlarına etkisi araştırılmıştır. Araştırma, Atatürk Üniversitesi fen bilgisi öğretmenliği dördüncü sınıfına devam eden 58 fen bilgisi öğretmen adayı ile iki deney grubunda yürütülmüştür (Birlikte Öğrenme Grubu- BÖG; Birlikte Öğrenme Argümantasyon Grubu- BÖAG). BÖG’de yapılandırmacı yaklaşıma uygun olarak işbirlikli öğrenmenin birlikte öğrenme yöntemi uygulanmıştır. BÖAG’de ise birlikte öğrenmeye ek olarak argümantasyon etkinlikleri uygulanmıştır. Veri toplama araçları olarak Biyolojide Özel Konular Başarı Testi (BÖKBT), Eleştirel Düşünme Eğilimleri Ölçeği (EDEÖ) ve Sosyobilimsel Konulara Yönelik Tutum Ölçeği (SBKTÖ) kullanılmıştır. Veri toplama araçlarının geçerlik ve güvenirlik çalışmaları yapılmıştır. Verilerin analizi için öncelikle normallik testleri yapılmış, ardından Mann- Whitney U ve bağımsız örneklem t testi ile anlamlılık analizleri yapılmıştır. Araştırmada EDEÖ ve SBKTÖ verileri bakımından BÖAG lehine anlamlı bir farklılık belirlenirken (p<,05), BÖKBT verileri bakımından gruplar arasında anlamlı bir farklılık görülmemiştir (p>,05). İşbirlikli öğrenmenin tek başına ve argümantasyon modeli ile birlikte uygulanması akademik başarı bakımından benzer etki göstermiştir. Bununla birlikte, eleştirel düşünme eğilimleri ve sosyobilimsel konulara yönelik tutumlarda argümantasyon destekli işbirlikli öğrenme yönteminin daha etkili olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of The Argumentation-supported Collaborative Learning Model On Academic Success, Critical Thought Trends and Attitude Towards Social Moving Subjects
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, the impact of the application of the collaborative learning and argumentation model in the course of special subjects in biology on the academic achievements of teachers candidates, critical thinking trends, and attitudes towards social-moving subjects is studied. The research was carried out in two experimental groups with 58 science knowledge teachers candidates who continued to the fourth class of the Atatürk University's science knowledge teaching (United Learning Group-BÖG; United Learning Argumentation Group-BÖAG). In BÖG, the collaborative learning method is applied in accordance with the structural approach. In BÖAG, in addition to learning together, the argumentation activities were applied. Data collection tools have been used in biology as a specific subjects success test (BOCT), the critical thinking tendencies scale (EDEÖ) and the attitude scale (SBKTÖ) towards social-mobilistic subjects. Data collection tools are valid and reliable. For the analysis of the data, the normality tests were first performed, then the Mann-Whitney U and the independent sampling t tests were performed. The study identified a significant difference in the benefit of BÖAG in terms of EDEÖ and SBKTÖ data (p<,05), while there was no significant difference between the groups in terms of BÖKBT data (p>,05). The application of collaborative learning alone and together with the argumentation model has shown similar effects in terms of academic success. However, in critical thinking trends and attitudes towards social-moving issues, the collaborative learning method supported by argumentation has been shown to be more effective.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 679
Atıf : 4.659
2023 Impact/Etki : 0.517
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi