Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 72
 İndirme 23
Keban Projesi: Ağın-kalaycık Höyüğü Kurtarma Kazısının Yeniden Değerlendirilmesi
2019
Dergi:  
BELLETEN
Yazar:  
Özet:

Keban Projesi kapsamında Elazığ Ağın’da 1968 ve 1972 yılları arasında Prof. Dr. Ümit Serdaroğlu başkanlığında Hoşrik Mevki, Kalecikler Höyüğü, Kilise Yazısı ve Kalaycık Höyüğü’nde kazılar yapılmıştır. Bu çalışmada Kalaycık Höyüğü çanak çömleklerinin ilk tanıtım ve değerlendirmesi sunulmaktadır. Elazığ’ın batısındaki Ağın, kuzeyde Kemaliye (Eğin) ile Erzincan Ovası’na, batıda da Arapkir yolu ile Malatya Ovası’na açılan önemli bir alandır. Keban Barajı’nın yapımından önce Karasu ile Murat nehirleri Ağın’da birleşip Fırat’ı oluşturmaktaydı. Keban Baraj Gölü alanının doğusundaki verimli Altınova Bölgesi, büyük boyutlu ve merkez karakterli höyükleri ile diğer alanlara göre daha yoğun araştırmalara sahne olmuştur. Bununla birlikte Elazığ Havzası’nın batıya açılan Ağın çevresinde daha sınırlı ölçüde çalışmalar yapılmıştır. Keban Baraj Gölü’nün dolmasından önce Karasu’nun doğu kıyısında yer alan Kalaycık, Kalkolitik Dönem’den İslami Dönem’e kadar kesintisiz iskân görmüş orta boyutlu bir höyüktür. Kazılar sırasında Tunç ve Demir Çağlara ait belirgin bir mimari bulunamamışsa da zengin çanak çömlek repertuvarı höyüğün söz konusu dönemlerdeki yerleşimlerine dair önemli bilgiler içerir. Bu çalışmada, Kalaycık Höyüğünde bulunan Erken Tunç Çağı’ndan Orta Demir Çağ’a kadar kronolojik olarak farklı mal gruplarından çanak çömleklerin, tarihsel süreci anlaşılır kılacak bir kısmı incelenmiştir. Keban Projesi Kurtarma Kazıları buluntuları ile karşılaştırıldığında, höyüğün Elazığ-Malatya bölgesinin tarihsel sürecini paylaştığı söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Keban Projesi: Agin-kalaycik Hoyugu Kurtarma Kazisinin Yeniden Degerlendirilmesi
2019
Dergi:  
BELLETEN
Yazar:  
Özet:

In the framework of the Keban Project in Elazığ Ağın between 1968 and 1972 years in the President of Prof. Dr. Umit Serdaroğlu, grounds were made in Hoşrik Mevki, Kalecikler Höyüğü, Church Writing and Kalaycık Höyüğü. In this study, the first promotion and evaluation of the Kalaycık Höyüki cranberries is presented. It is an important area opened to the northern Kemaliye (Eğin) with the Erzincan Ovasi, and in the west also the Arabkir road with the Malatya Ovasi. Before the construction of Keban Barjı, Karasu and Murat rivers were united in Ağın and formed the Fırat. The efficient Altınova Region in the east of the Keban Baraj Lake area has been the scene of more intense research than other areas with its large and central character hills. However, a more limited extent of work has been done around the network opened to the west of the Elazığ pool. Kalaycık, located on the eastern coast of Karasu before the Keban Baraj Lake is a medium-dimensional hole that has been uninterrupted from the Calcolitic Period to the Islamic Period. While no distinct architecture of the Tune and Iron Age was found during the excavations, the wealthy Tune Tune Repertoire contains important information about the settlements of the Tune in the respective periods. In this study, from the Early Thun's Age to the Middle Iron Age, some of the chronologically different goods groups of chicken strawberries, which will make the historical process understandable, were studied. When compared to the findings of the Keban Project Rescue Horses, it can be said that the horses share the historic process of the Elazığ-Malatya region.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








BELLETEN

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.366
Atıf : 5.642
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini