Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 137
 İndirme 54
Suriye Krizinde Koruma Sorumluluğu Çıkmazı
2019
Dergi:  
Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bir devletteki sorunu gerekçe göstererek diğer devletlerin keyfi müdahalesine zemin hazırlayan insani müdahale kavramının kötü şöhretinden dolayı bu kavram yerine keyfiliği kaldıran ve uluslararası toplumun şüphelerini giderecek şekilde şiddete ve toplu katliamlara maruz kalan insanları korumak için müdahaleyle ilgili esasları içeren bir kavramın oluşturulmasına ihtiyaç duyulmuştur. Bu amaçla şartları, esasları ve ne şekilde hangi otoriteler tarafından insani krizlere müdahale edilmesi için hukuki bir alt yapı oluşturmak amacıyla BM düzeyindeki çalışmalar sonucunda koruma sorumluluğu kavramı benimsenmiştir. Bu çalışmada, devletlerin keyfi müdahalelerini önlemek için insani müdahale kavramı yerine kullanılan koruma sorumluluğu kavramının mahiyeti ve kaydettiği gelişmeler incelenmiştir. Kavramın uluslararası toplum tarafından nasıl görüldüğü ve Suriye bağlamında karşılaştığı problemler ile bu kavrama yöneltilen eleştiriler ele alınmıştır. Koruma sorumluluğunun Suriye’de neden uygulanmadığına yer veren bu çalışma, küresel güçlerin çatışan çıkarları bağlamında soruna ikircikli yaklaşımlarının Suriye krizinin çözülmemesindeki etkilerini değerlendirmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Suriye Krizinde Koruma Sorumlulugu Cikmazi
2019
Yazar:  
Özet:

Due to the poor reputation of the concept of human intervention, which is preparing the ground for the pleasant intervention of other states by justifying the problem in one state, it was necessary to create a concept that includes the principles of intervention to protect the people who are subjected to violence and mass torture in a way that removes the doubts of the international society. For this purpose, the terms, principles and how authorities have adopted the concept of protection responsibility as a result of UN-level studies to create a legal underground for humanitarian crises. This study examined the nature and developments of the concept of protection responsibility used instead of the concept of human intervention to prevent the pleasant intervention of the states. The criticism of how the concept is seen by the international community and the problems it faces in the context of Syria and the criticism of this concept has been addressed. This study, which describes why the protection responsibility is not implemented in Syria, evaluates the effects of the conflicting interests of the global forces in the context of their dual approach to the issue in the non-resolution of the Syrian crisis.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Alan :   Hukuk

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 231
Atıf : 1.003
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini