Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 14
 Görüntüleme 188
 İndirme 64
Doktrinleşme Sürecindeki İnsani Müdahale : Nato’nun Kosova Müdahalesi ve Koruma Sorumluluğu Kavramı
2015
Dergi:  
Ege Strategic Research Journal
Yazar:  
Özet:

Abstract enYugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti’nin parçalanma sürecinde, Kosova’da Arnavut milis güçleri Kosova Kurtuluş Ordusu ile Sırp polisi, milisleri ve Yugoslav güvenlik güçleri arasında 1998’de bir iç savaş başladı. Savaşı engellemek için arabuluculuk yapan devletlerin ve uluslararası örgütlerin başarıya ulaşamaması sonucu, artan sivil ölümleri ve gittikçe şiddetlenen saldırıları durdurmak için 24 Mart 1999’da NATO müdahalesi başladı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin izni olmadan gerçekleşen müdahale, başlangıcından sonuna kadar ve sonrasında da, hukuki ve insani açılardan tartışıldı. Çalışmada, öncelikle 1998-1999 Kosova Savaşı’na giden süreçte Sırp-Arnavut anlaşmazlıkları ele alındı. Daha sonra NATO’nun Kosova müdahalesine dair başlıca tartışmalar incelendi. Müdahale ve Devlet Egemenliği Uluslararası Komisyonu’nun 2001’de yayınladığı Koruma Sorumluluğu Raporu’ndan ve bu rapor ile oluşturulan Koruma Sorumluluğu kavramının gelişiminden bahsedildikten sonra da, NATO’nun Kosova müdahalesi, Koruma Sorumluluğu kriterlerine göre değerlendirilerek; bu kriterlerin ve kuralların oluşumunda Kosova müdahalesinin etkisi tartışıldı.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Ege Strategic Research Journal
Ege Strategic Research Journal