Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 251
 İndirme 24
Ii. Mesrutiyet’in İlani Sonrasinda Sadrazam Kâmil Pasa ve İttihat ve Terakki Cemiyeti’nin İktidar Mucadelesi
2021
Dergi:  
Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi
Yazar:  
Özet:

Öz: 1908 yılında II. Meşrutiyet ilan edilince, Osmanlı Devleti’nde yeni bir dönem başladı. Meşrutiyet’i Sultan II. Abdülhamit’e zorla ilan ettiren İttihat ve Terakki Cemiyeti, bir süre devlet yönetiminde doğrudan söz sahibi olamadı. Bu durum, Sadrazamlar tarafından kurulan hükümetlerle İttihat ve Terakki Cemiyeti arasında sorunlar yaşanmasına neden oldu. Devlet hiçbir zaman, çift başlılıkla yönetilemezdi. İttihat ve Terakki Cemiyeti tarafından kurulan ve için önde gelen üyelerin yer aldığı Heyet-i Mahsusa, Sadrazam Kâmil Paşa ile başlangıçta işbirliği yapmalarına rağmen bir süre sonra anlaşmazlığa düştüler. Meşrutiyetin ilan edildiği ilk zamanlarda, Cemiyet devleti idare edecek kadrolara değildi. Bu sorun da kendilerine yakın gördükleri devlet adamlarını desteklemekle giderilecekti. Fakat daha sonraki gelişmeler gösterdi ki, muktedir olmak için iktidarı tam olarak ele almak gerekiyordu. Kâmil Paşa ile İttihatçılar arasındaki sorunun temel nedeni, devlet yönetiminde tam olarak kimin söz sahibi olacağıydı. Bu çalışmada Meşrutiyetin ikinci kez ilanı sonrasında, üçüncü kez Sadrazam olan Kâmil Paşa ile İttihat ve Terakki Cemiyeti arasındaki iktidar mücadelesi ele alınacaktır.

Anahtar Kelimeler:

and Ii. After The Announcement Of The Legitimacy, Sadrazam Kâmil Pasha and The Struggle Of The Power Of The Alliance and Terakki Society
2021
Yazar:  
Özet:

In 1908 II. When the law was declared, a new era in the Ottoman State began. The Sultan II. The Alliance and Terakki Society, which forced Abdülhamit to be declared, for a while was not directly spoken in the government. This situation caused problems between the government established by the Sadrazam and the Alliance and the Terakki Society. The government could never be governed by a double headline. The committee, which was established by the Alliance and the Terakki Society and the leading members of the committee, Mahsusa, although they initially cooperated with Sadrazam Kâmil Pasha, came into dispute after a while. In the early days of the declaration of legitimacy, the community was not to the staff to manage the state. This problem would also be resolved by supporting the people they saw close to them. But the subsequent developments showed that it was necessary to fully deal with power in order to be able. The main reason for the question between Kamil Pasha and the Alliedists was exactly who will be the leader of the government. In this study, after the second announcement of Legacy, the third time Sadrazam, Kamil Pasha, and the Alliance and Terakki Society will be discussed in the power struggle.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 908
Atıf : 1.126
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini