Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 48
 İndirme 10
Fen Eğitimi Kapsamında Sekizinci Sınıf Öğrencilerinin Ortaöğretime Geçiş Sınav Sistemi Değişiklikleri Hakkındaki Görüşleri
2021
Dergi:  
Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, ortaöğretim sınav sistemine geçiş değişikliğin sekizinci sınıf öğrencilerinin fen bilgisi dersi için kaygı, motivasyon ve başarı düzeylerini nasıl etkilediğini, öğrencilerin fen bilimleri ders başarısının ölçülmesinde hangi soru türünü tercih ettiği ve ortaöğretime geçiş sisteminin öğrencilere göre nasıl olması gerektiğini belirlemektir. Araştırmanın amacına uygun olarak kullanılan yöntem betimsel tarama modelidir. Araştırma, İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde bulunan alt, orta ve üst sosyoekonomik çevrede yer alan beş resmî ilköğretim okulunda öğrenim gören 607 sekizinci sınıf öğrencisi ile yürütülmüştür. Veriler açık uçlu soruların yer aldığı görüş belirleme formu ile toplanmıştır. Elde edilen veriler içerik analiz tekniği ile çözümlenmiştir. Araştırma sonucunda ortaöğretime geçiş sınav sistemindeki değişikliğin öğrencilerin %62.8’i fen bilimlerine yönelik kaygısını arttırdığını, %57.7’si fen bilimlerine yönelik motivasyonunu ve %48.6’sı başarısını düşürdüğünü belirtmiştir. Buna karşın ortaöğretime geçiş sınav sistemindeki değişikliğin öğrencilerim kaygı, motivasyon ve başarı düzeylerini olumlu yönde etkilediğini ifade eden öğrencilerin oranı %10’u geçmemektedir. Fen dersi başarılarının ölçülmesinde, ilköğretimdeki sekizinci sınıf öğrencilerinin %90.6’sı çoktan seçmeli, %6.3 açık uçlu ve %3.1 çoktan seçmeli ve açık uçlu soru kullanmayı tercih edeceklerini belirtmiştir. Yeni sınav sisteminin nasıl olması gerektiği konusunda öğrencilerden elde edilen sonuçlara göre, en yüksek oranın TEOG sistemine sahip olmak, çoktan seçmeli sorulara sahip olmak, düzeltme faktörüne sahip olmamak, not ortalamasına sahip olmak ve merkezî sınav olmak olduğu belirlenmiştir. Anahtar Kelimeler: Fen eğitimi; Ortaöğretime geçiş sınav sistemi; Kaygı; Motivasyon; Başarı.

Anahtar Kelimeler:

Opinions of Eighth Class Students on the Changes in the Transitional Examination System
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to determine how the change of the transition to the secondary education exam system affects the level of concern, motivation and success for the science knowledge course of the eighth class students, what kind of question students prefer in measuring the science course success and how the transition to the secondary education system should be according to the students. The method used in accordance with the purpose of the research is a visual scan model. The research was carried out with 607 eighth-class students studying in the five official primary schools located in the lower, middle and upper socioeconomic environment in the district of Küçükçekmece of Istanbul. The data is collected with the opinion determination form in which open end questions are included. The data obtained is analyzed by content analysis technique. The study found that the change in the transition to secondary education exam system increased the concern of students about science by 62.8%, the motivation for science by 57.7%, and the success by 48.6%. However, the percentage of students who express that the change in the exam system of the transition to the secondary education has a positive impact on their students' anxiety, motivation and success levels is not more than 10%. In the measurement of the success of the science lesson, 90.6 percent of second-class students in primary education said they would prefer to use already selectively, 6.3 percent open-end and 3.1 percent already selectively and open-end questions. According to the results obtained from students on how the new exam system should be, the highest rate has been determined to have the TEOG system, have already selectively asked questions, have no correction factor, have a score average and be a central exam. Keywords: science education; transition to secondary education exam system; anxiety; motivation; success.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 232
Atıf : 974
Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi