Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 41
 İndirme 6
Des Partis Politiques Turcs À L’épreuve de La Crise Des Réfugiés Syriens: Analyse Des Programmes Pour Les Élections de 2015
2020
Dergi:  
Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’nin Mültecilerin Hukuki Drurumuna İlişkin Cenevre Sözleşmesine koyduğu coğrafi sınırlama şerhi nedeniyle statüleri belirsizliğini koruyan Suriyelilerin Türkiye’deki varlığı ciddi bir tartışma konusu haline gelmiştir. Suriyelilerin ülkeye kabulü ve kabul edildikten sonraki durumları siyasi partilerin de gündemini meşgul etmektedir. Bu büyük göç hareketi dış politika stratejilerinden (Mültecilere ilişkin Avrupa Birliği’yle yapılan anlaşma, Şam rejimiyle ilişkiler, vs.) toplumsal konulara kadar (Suriyelilere karşı yabancı düşmanlığı, kamu hizmetinden yararlanmaları, vs.) siyasetçilerin söylemlerinin ve siyasi partilerin programlarının içeriğine etki etmektedir. Bu çalışma kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil edilen dört siyasi partinin Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin Suriyelilerin Türkiye’ye kitlesel göçüne verdikleri tepkileri incelenmektedir. Suriyelilerin gelişinin ardından 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleşen iki genel seçim sırasında bu dört siyasi partinin ilan ettiği seçim beyannameleri değerlendirilmiş, bu kapsamda Türkiye’deki siyasi partilerin Suriyeli göçüne yaklaşımlarındaki benzerlik ve farklılıklar, bu konu hakkında seçmenleriyle nasıl bir dil ve hangi kavramlarla iletişime geçtikleri ele alınmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 267
Atıf : 1.202
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini