Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 644
 İndirme 96
 Sesli Dinleme 1
ÖRGÜTSEL ÇATIŞMA YÖNETİMİ VE STRATEJİLERİ
2019
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Günümüzde örgütlerin başarısında insan kaynağının önemi yadsınamaz bir gerçektir. Birden fazla insan ya da grup arasında, mutlaka farklı fikir, amaç ve beklentiler olacaktır. Bu durum çatışmayı kaçınılmaz hale getirmektedir. Bu çalışmada, çatışma kavramı, çatışmanın nedenleri ve örgüt üzerine etkileri, örgütsel çatışma türleri, örgütsel çatışma süreci ve çatışma yönetimi stratejileri incelenmiştir. Profesyonel bir yönetici örgütteki çatışmaları örgütün amaçları doğrultusunda etkili bir şekilde yönetmek ve örgütteki farklılıkları örgütün çıkarlarına uyumlu hale getirmekle görevlidir. Yönetici, kişilerin fikirlerini açıklamalarına fırsat vermeli, onları dinleyerek iletişime açık ve adaletli olmalıdır. Bu amaçla profesyonel bir yöneticinin çatışmanın türlerini bilmesi, çatışmayı teşhis etmesi ve uygun stratejiyi belirleyerek kararlılıkla uygulaması gerekmektedir. Rasyonel yönetilemeyen çatışmalar örgüt üyelerinin motivasyonunu olumsuz etkileyebilmekte ve performansının düşmesine neden olarak örgüte zarar verebilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

null
2019
Yazar:  
0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 1.711
Journal of Social and Humanities Sciences Research