Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 56
 Görüntüleme 162
 İndirme 42
 Sesli Dinleme 1
Ebeveyn Tutumlari Ile Cocuklarin Oz Duzenlemeleri Arasindaki İliskinin İncelenmesi
2019
Dergi:  
Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, okul öncesi eğitime devam eden çocukların öz-düzenleme becerilerinin ve ebeveyn tutumlarının incelenmesi amaçlanmıştır. Bu doğrultuda, 100 annenin araştırmaya katılımı sağlanmıştır. Demografik bilgi formu, öz-düzenleme becerisi ve ebeveyn tutum ölçekleri veri toplama araçları olarak kullanılmıştır. Demografik bilgi formunda, çocuğun cinsiyet, ebeveynlerin eğitim durumu, ailenin sosyo-ekonomik düzeyi, çocuğun okul öncesi eğitime devam etme süresi ile ilgili sorulara yer verilmiştir. Çocukların öz-düzenleme becerisi ve ebeveyn tutum puanları demografik değişkenlere göre karşılaştırılarak incelenmiştir. Ayrıca, çocukların öz-düzenleme becerileri ile ebeveyn tutumları arasındaki ilişkiler incelenmiş ve ebeveyn tutumlarının çocukların öz-düzenleme becerisi üzerindeki etkisi araştırılmıştır. Verileri analiz etmek için; bağımsız örneklem t testi, tek yönlü varyans analizi, Pearson korelasyon analizi ve doğrusal regresyon analizi uygulanmıştır. Cinsiyet değişkeni haricinde, anne ve babanın eğitim durumu, sosyoekonomik düzey, okul öncesi eğitime ayrılan süre değişkenlerinin her birinin çocukların öz-düzenleme becerisi ve ebeveyn tutumları üzerinde etkili olduğu belirlenmiştir. Ayrıca, ebeveyn tutumlarından sadece demokratik ve otoriter tutumun öz-düzenleme becerisi üzerinde etkili olduğu anlaşılmıştır. Demokratik tutum arttıkça öz-düzenleme becerisi artmakta, otoriter tutum arttıkça öz-düzenleme becerisi azalmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Ebeveyn Tutumlari Ile Cocuklarin Oz Duzenlemeleri Arasindaki İliskinin İncelenmesi
2019
Yazar:  
Özet:

This study aims to study the self-regulating skills and parental attitudes of children who continue pre-school education. In this context, 100 mothers have been provided participation in the research. Demographic information forms, self-regulating skills and parent attitude scales have been used as data collection tools. The demographic information form includes questions about the child’s gender, the educational status of the parents, the socio-economic level of the family, the time the child continues to pre-school education. The ability of children to self-regulate and parents’ attitude points were studied by comparing demographic variables. Furthermore, the relationships between children’s self-regulating skills and parents’ attitudes have been studied and the impact of parents’ attitudes on children’s self-regulating skills has been studied. To analyze the data; independent sampling t test, one-way variance analysis, Pearson correlation analysis and linear regression analysis have been applied. Except for gender variables, the educational status of the parents, the socio-economic level, the time variables dedicated to pre-school education, each has been determined to have an impact on the children’s self-regulating skills and parental attitudes. Moreover, it has been understood that only democratic and authority attitudes influence the ability to self-regulate. As democratic attitude increases, the ability to self-regulate increases, and as authority attitude increases, the ability to self-regulate decreases.

Investigation Of The Relationship Between Children With Self-regulations On Parental Attitudes
2019
Yazar:  
Özet:

Целью данного исследования было изучениеродительских отношений и самостоятельных навыков детей, посещаемыхдошкольные классы.В связи с этим в этом исследовании приняли участие 100 матерей. В качестве сбора данных использовались форма демографической информации, навыки самостоятельности и шкалы родительского отношения.Форма демографической информации включала в себя вопросы о поле ребенка, образовательном статусе родителей, социально-экономическом уровне семьи и продолжительности посещения ребенком дошкольного образования. Навыки самостоятельности детей и оценки родительского отношения были проанализированы путем сравнения демографических переменных.Кроме того, были изучены взаимосвязи между навыками самостоятельности детей и родительским отношением, а также влияние родительских отношений на навыки самостоятельности детей. Для анализа данныхбыли применены t-тест, односторонний анализ отклонений, корреляционный анализ человека (Personcorrelationtest) и анализ линейной регрессии. За исключением от пола ребенка, было установлено, что образование отца и матери, социально-экономическое положение, время дошкольного обучения эффективно влияют на отношение родителей к самостоятельности детей. Кроме того, из родительских взглядов было понятно, что только демократические и авторитарные отношения влияют на способность к самостоятельности.По мере возрастания демократического подхода увеличивается навыки самостоятельности, а по мере возрастания авторитарного подхода навыки самостоятельности уменьшаются.  

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 908
Atıf : 1.126
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini