Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 72
 İndirme 18
 Sesli Dinleme 1
OSMANLI ARŞİV BELGELERİ IŞIĞINDA PALU KÖPRÜSÜ
2018
Dergi:  
Harput Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Palu, Doğu Anadolu’da Murat Nehri Vadisi’nde kurulmuş tarihi bir yerleşim bölgesidir. Osmanlı öncesi döneme ait tarihi geçmişi hakkında pek fazla bilgi sahibi olamadığımız Palu, Osmanlı döneminde özel statüsü olan ve Hükümet adı verilen bir idari yapılanmaya tabi tutulmuştur. Murat Nehri kıyısında yer alan Palu Kasabası’nın nehrin karşı tarafında da arazileri vardı. Ayrıca Diyarbakır’dan Erzincan ve Bayburt istikametine ve buralardan da Trabzon ve Samsun gibi Karadeniz limanlarına ulaşabilmek için de Palu Köprüsü’nden geçmek gerekiyordu. Bu çalışmada, tarihi belgeler ışığında Palu Köprüsü’nün fonksiyonu ile Osmanlı döneminde yapılan inşa ve tamir faaliyetleri hakkında bilgi verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Palu Bridge in the Ottoman Archive Documents
2018
Yazar:  
Özet:

Palu is a historic settlement located in the Murat River Valley in Eastern Anadolu. Palu, which we have not known much about the historical history of the pre-Othman period, was subjected to an administrative structure that had a special status in the Ottoman period and was called the Government. The town of Palu, located on the river Murat, also had land on the opposite side of the river. Also from Diyarbakır to Erzincan and Bayburt and from here to the Black Sea ports such as Trabzon and Samsun, it was also necessary to pass through the Palu Bridge. In this study, in light of historical documents, information was provided about the function of the Palu Bridge and the construction and repair activities carried out in the Ottoman era.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Harput Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 114
Atıf : 230
Harput Araştırmaları Dergisi