Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
İşitme Eğitimi ile Çalgı Eğitimi Ders Kitaplarının Devinişsel Hedefler Bakımından İncelenmesi
2022
Dergi:  
International Journal Of Eurasia Social Sciences
Yazar:  
Özet:

İşitme eğitimi müzik eğitiminin en temel yapı taşıdır. Bu eğitim, gerek örgün gerekse yaygın eğitimde verilen müzik ve çalgı eğitiminin temelini oluşturur. Bireylerin müzik kulağını geliştirmeyi amaçlayan bu ders güzel sanatlar liselerine yeni başlayan öğrencilere de birçok konuda önderlik yapar. İşitme eğitimi dersi bilişsel hedefler ile beraber aralık duyabilme, solfej okuyabilme ve dikte yazabilme gibi uygulamalı hedefler sayesinde devinişsel hedefleri de içermektedir. Bu devinişsel hedeflerin müzik bölümünde yer alan birçok derse katkı sağladığı söylenebilir. Devinişsel hedeflerin katkı sağladığı derslerden birisi de çalgı dersleridir.  Çalgı eğitimine yeni başlayan öğrenciler için işitme eğitimi ile edinilen devinişsel hedefler çalgı derslerinin daha sistematik yürütülmesini sağlamaktadır. Bu nedenle çalgı eğitiminde yer alan tartım kalıpları, aralık bilgisi, tonalite bilgisi ve gürlük terimleri ile ilgili devinişsel hedeflerin işitme eğitiminde yer alan devinişsel hedefler ile örtüşmesi gerektiği düşünülmektedir. Bu çalışmada güzel sanatlar lisesi 9. sınıfta verilen işitme eğitimi kapsamında Batı Müziği Teorisi ve Uygulaması - Türk Sanat Müziği Teori ve Uygulaması ders kitabı; çalgı eğitimi kapsamında Çalgı Eğitimi (Çello) ders kitabı incelenmiştir. Yapılan bu araştırmada Batı Müziği Teori ve Uygulaması – Türk Sanat Müziği Teori ve Uygulaması ve Çalgı Eğitimi (Çello)  9. sınıf ders kitaplarındaki alıştırma, etüt ve eserler devinişsel açıdan incelenmiştir. Yapılan bu araştırma betimsel bir araştırma olup nitel araştırma yöntemleri kullanılmıştır. Araştırmanın modeli ise durum çalışmasıdır. Araştırmanın evreni ve örneklemini ülkemizde müzik eğitimi kurumu olan Güzel Sanatlar Liselerindeki 9. sınıf Çalgı Eğitimi (Çello), 9. sınıf Müzik Teorisi ve Uygulaması ve Türk Sanat Müziği Teori ve Uygulaması ders kitapları oluşturmaktadır. Verilerin toplanması aşamasında doküman incelemesi veri toplama tekniği kullanılmıştır. Toplanan bu verilerin analizi içerik analizi tekniği kullanılarak analiz edilmiştir. Elde edilen verilerin sonucunda incelenen iki ders kitabının bazı devinişsel hedefler özelinde örtüşmediği ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






International Journal Of Eurasia Social Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 864
Atıf : 1.884
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini