Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 14
 İndirme 1
Guney Cin Denizi: Ekonomik ve Stratejik Rekabeti Anlamak
2022
Dergi:  
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

The assessments claiming that the unipolar world order that emerged after the Cold War has ended and the system has evolved towards multipolarity is becoming popular. The global problems awaiting solutions in the liberal world order have exceeded the regulatory capacity of a single state, however, existing international institutions could not effectively adapt themselves to 21st-century conditions. The South China Sea dispute, which is the subject of the study, manifests itself as a complex problem area where the interests of global and regional powers are intertwined. This study attempts to reveal the economic and political power asymmetry between the countries that are the major claimants to the dispute. In addition, the South China Sea is a geography where the great power competition between China and the USA is observed in the most concrete way. The South China Sea is a natural defensive shield for China. The USA, on the other hand, does not want to compromise its hegemonic position in the Western Pacific region, where it has existed since the Cold War.The relations between the USA, which has a direct impact on the globalization of the SCS problem, and China, which has gained power in the world capitalist economy, do not seem to be recovered in a short time. In the study, it is argued that China’s approach to the SCS problem will not be confrontational, contrary to conventional geopolitical evaluations, and will act responsibly against the liberal world order in which the country is strongly integrated.

Anahtar Kelimeler:

The South China Sea: Understanding Economic and Strategic Competition
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 692
Atıf : 5.698
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini