Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
 İndirme 2
Tukidides Tuzağı Çerçevesinde Abd –çin Rekabetinin Analizi: Teorik Bir Değerlendirme
2023
Dergi:  
Akademik Hassasiyetler
Yazar:  
Özet:

ABD yeni dünya düzeni içerisinde sistem üzerindeki hakimiyetini belirli bir süre devam ettirmiş bir ülkedir. Özellikle, Donald Trump yönetiminden sonra artan içe dönük uygulamalar, ortak sorunlar karşısında pasif duruş ve çıkar odaklı dış politika anlayışı ABD’nin sistem içerisindeki meşruiyetinin daha fazla sorgulanmasına yol açmıştır. ABD’nin sistem içerisindeki gücünde yaşanan değişim Çin’in ikame güç olabilme yönündeki söylemleri arttırmıştır. Bu çalışma, göreceli kazanç ilkesinden yola çıkarak, uluslararası sistem içerisinde ABD ile Çin arasında yaşanan güç mücadelesini neorealist kuram çerçevesinde ele alacaktır. Çin ve Amerika arasında yaşanan rekabet ilişkisi Graham Allison’ın Tukidides Tuzağı kavramı çerçevesinde incelenecektir. Tukidides Tuzağı kapsamında, ABD ile Çin arasında ekonomik temelli başlayan savaşın diğer alanlarda da etkisini göstererek daha ciddi bir boyuta ulaştığı bu çalışmada önemle vurgulanacaktır. Bu çalışma, Çin’in sistem içerisindeki istikrarlı yükselişi karşısında ABD tarafından hissedilen çok yönlü tehdit algısının ikili ilişkileri daha kırılgan hale getirdiğini ortaya koyarken, güç rekabetinin devletleri Tukudides tuzağı içerisine çektiği yöndeki argümanı da ortaya koyacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Analysis Of The Us-china Rivalry Within The Framework Of The Thucydides Trap: A Theoretical Analysi̇s
2023
Yazar:  
Özet:

The United States has maintained its dominance over the system for a certain period of time in the new world order. In particular, the increasing inward-looking practices, passive stance in the face of common problems and interest-oriented foreign policy approach with the Donald Trump administration have led to more questioning of the legitimacy of the United States within the system. The change in the power of the United States within the system has increased the rhetoric that China can become a substitute power. This study, based on the principle of relative gain, will analyse the power struggle between the USA and China within the international system from the framework of neorealist theory. The competitive relationship between China and America will be examined within the framework of Graham Allison's concept of the Thucydides trap concept. Within the scope of the Thucydides trap, this study will be emphasize that the war that started on an economic basis between the United States and China has reached a more serious dimension by showing its impact in other areas. This study shows that the multi-faceted threat perception felt by the United States in the face of China's continuous rise within the system makes bilateral relations more fragile, while also reveal the argument that power competition draws states into the Thucudides trap.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Akademik Hassasiyetler

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 476
Atıf : 1.039
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini