Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 2
Nefret Soylemi Literaturu Icin İki Yeni Terim Onerisi: “nefret Soylemi*” ve “nefret Edimi”
2014
Dergi:  
Galatasaray Üniversitesi İleti-ş-im Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makalenin amacı, Web 2.0 döneminde “nefret söylemi” kavramının yeniden düşünülmesi gerektiğini ortaya koymak ve söz edimleri kuramı”nı nefret söylemi literatürüne uygulayarak iki yeni kavram önermektir, “nefret söylemi” ve “nefret edimi.” Kavramın yeniden düşünülmesi ihtiyacı, genellikle nefret söylemi analizlerinde kullanılan eleştirel söylem çözümlemesi (ESÇ) metodolojisini incelemekten kaynaklanmıştır. ESÇ her ne kadar geleneksel medyadaki nefret söylemi analizlerinde oldukça etkili bir yöntem olsa da, bu yöntemi Web 2.0 döneminin doğası gereği çok büyük miktarlarda veri içermesi nedeniyle sosyal medya ortamlarında üretilen nefret söylemi analizleri için kullanmak oldukça zordur. Bu nedenle bu iki yeni terimin sosyal medya üzerinden yayılan nefret söylemiyle mücadelede daha pratik yeni yöntemler bulunmasında faydalı olacağına inanılmaktadır. 

Anahtar Kelimeler:

Introducing Two New Terms Into The Literature Of Hate Speech: “hate Discourse” and “hate Speech Act” Application Of “speech Act Theory” Into Hate Speech Studies In The Era Of Web 2.0
2014
Yazar:  
Özet:

The aim of this paper is to explain the need for a revision of the term “hate speech” in the era of Web 2.0 and to introduce two new terms into the literature of hate speech with the help of application of “speech act theory”, that is “hate discourse” and “hate speech act.” The need for the revision arises from the examination of the methodology used to analyze hate speech, which is critical discourse analysis (CDA). Even though CDA seems fairly sufficient for hate speech analysis in traditional media, it could be rather difficult to apply into the analysis of hate speech disseminated in social media because of the nature of the tremendous data found in Web 2.0. Therefore it is believed that these two new terms could be beneficial to find more practical and new ways to combat against hate speech disseminated through social media.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Galatasaray Üniversitesi İleti-ş-im Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 352
Atıf : 1.593
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini