Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 692
 İndirme 80
HÜKÜMET SİSTEMLERİ VE ÜLKEMİZDE OLASI HÜKÜMET SİSTEMİ DEĞİŞİKLİĞİNİN ETKİLERİ
2017
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Bir ülkenin sahip olduğu temel erklerin (yasama, yürütme ve yargı) dağılımı ve düzenlenişi bakımından tanımlanan kural ve kurumlar bütününden oluşan hükümet sistemi, genel olarak yasama ve yürütme arasındaki ilişki göz önüne alınarak tasnif edilmektedir. Bu tasnif içerisinde yargı erkinin bağımsızlığı genel bir kabul görmektedir. Kuvvetler ayrılığı doktrinin gelişmesiyle birlikte başta parlamenter sistem ve başkanlık sistemi üzerinden yürütülen hükümet sistemi tartışmaları, bu iki sistemin özelliklerini yansıtan yarı başkanlık sisteminin uygulanmaya başlamasıyla yeni bir boyut kazanmıştır. Özellikle ülkemizde de son çeyrek yüzyılda artış gösteren hükümet sistemi tartışmalarının içeriğine baktığımızda, sistemlerin bizatihi kendisinin tartışılması yerine ideolojik söylevlerin ve kişilerin öne çıktığı görülmektedir. Ancak hükümet sistemi değişikliği gibi ülkemizin birçok alanında etkisi olması beklenen bir durumun sadece kişilere ve ideolojik söylevlere indirgemek, söz konusu tartışmaların mevcut benimsenen hükümet sistemimizin var olan sorunlarına çözüm üretmesi mümkün değildir. Dolayısıyla mevcut hükümet sistemimizin değiştirilmesi noktasındaki tartışmaların nihai bir sonuca ulaşabilmesi için; her ülkenin özgün tarihi, siyasi şartları, toplumsal yapısı, ekonomik ve hukuki durumları göz önüne alınarak, tercih edilen ülkelerdeki örnek uygulamaları ve ülke tecrübelerini de dikkate alınarak tartışmaların bu boyutta değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu bağlamda çalışmamızda olası hükümet sistemi değişikliğinin ülkemizin siyasi, hukuki, demokratik, ekonomik ve toplumsal yapısı üzerindeki etkilerinin ele alınması amaçlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

null
2017
Yazar:  
0
2017
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 22
Journal of Social and Humanities Sciences Research