Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 27
 İndirme 11
İnsan Sermayesi İle Kurumsal İtibar, İşe Sargınlık ve Okuldan Ayrılma Niyeti Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
2019
Dergi:  
Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada insan sermayesi ile kurumsal itibar, öğretmenlerin işe sargınlık ve okuldan ayrılma niyetleri arasındaki ilişkinin açığa çıkarılması amaçlanmıştır. Araştırmada ilişkisel tarama modeli kullanılmıştır. Araştırmanın örneklemini, Hatay’ın İskenderun ilçesinde bulunan okullarda 2018–2019 eğitim-öğretim yılında görev yapmakta olan öğretmenler arasından basit tesadüfi örnekleme yöntemiyle yansız olarak seçilmiş okullarda çalışan 273 öğretmen oluşturmaktadır. Araştırmanın verileri “İnsan Sermayesi Ölçeği”, “Kurumsal İtibar Ölçeği”, “İşe Sargınlık Ölçeği” ve “Okuldan Ayrılma Niyeti Ölçeği” aracılığıyla toplanmıştır. Verilerin analizinde betimleyici analizler, korelasyon ve regresyon analizlerinden yararlanılmıştır. Regresyon analizi sonuçlarına göre insan sermayesi, okulun kurumsal itibarını ve öğretmenin işe sargınlığını pozitif olarak, okuldan ayrılma niyetini ise negatif olarak yordamaktadır. Kurumsal itibar, işe sargınlığı pozitif olarak yordarken okuldan ayrılma niyetini ise negatif olarak yordamaktadır. 

Anahtar Kelimeler:

İnsan Sermayesi İle Kurumsal İtibar, İşe Sargınlık ve Okuldan Ayrılma Niyeti Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
2019
Yazar:  
Özet:

This study aims to reveal the relationship between human capital and corporate reputation, teachers’ occupation and their intentions to leave school. Relational scan model was used in the research. The sample of the study consists of 273 teachers who work in schools in Hatay's Alexandrian district in the 2018-2019 educational-educational year among the teachers who are in charge with the simple random sample method. The data of the study was collected through the “Human Capital Scale”, “Corporate Confidence Scale”, “Employment Disability Scale” and “School Disability Scale”. In the analysis of data, illustrative analyses, correlation and regression analyses have been used. According to the results of the Regression Analysis, human capital is positively treated with the school’s corporate reputation and the teacher’s attitude to work, and the intention to leave the school is negatively. The corporate reputation is positive, while the intention of leaving school is negative.

0
2019
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada; insan sermayesi ile kurumsal itibar, öğretmenlerin işe sargınlık ve okuldan ayrılma niyetleri arasındaki ilişkinin açığa çıkarılması amaçlanmıştır. Araştırmada ilişkisel tarama modeli kullanılmıştır. Araştırmanın örneklemini, Hatay’ın İskenderun ilçesinde bulunan okullarda 2018–2019 eğitim-öğretim yılında görev yapmakta olan öğretmenler arasından basit tesadüfi örnekleme yöntemiyle yansız olarak seçilmiş okullarda çalışan 273 öğretmen oluşturmaktadır. Araştırmanın verileri; “İnsan Sermayesi Ölçeği”, “Kurumsal İtibar Ölçeği”, “İşe Sargınlık Ölçeği” ve “Okuldan Ayrılma Niyeti Ölçeği” aracılığıyla toplanmıştır. Verilerin analizinde betimleyici analizler, korelasyon ve regresyon analizlerinden yararlanılmıştır. Regresyon analizi sonuçlarına göre; insan sermayesi, okulun kurumsal itibarını ve öğretmenin işe sargınlığını pozitif olarak, okuldan ayrılma niyetini ise negatif olarak yordamaktadır. Kurumsal itibar, işe sargınlığı pozitif olarak yordarken okuldan ayrılma niyetini ise negatif olarak yordamaktadır. 

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 532
Atıf : 3.449
Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Dergisi