Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 48
 İndirme 7
Derneklerin Web Sitelerinin Kurum Kimliği Yönünden İncelenmesi: Mardin Örneği
2018
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Gelişen teknoloji kurumsal iletişimde önemli yenilikleri beraberinde getirmiştir. İnternetin ve mobil cihazların yaygınlaşmasıyla web sitelerinin kurumsal iletişimde etkin bir araç olduğu görülmektedir. Web siteleri sadece kar amaçlı ticari kuruluşlarda değil, kar amacı gütmeyen organizasyonlarda da kullanılmaktadır. Kurumsal web siteleri kurum ve yürütülen faaliyetler hakkında verilen bilgiler dışında hedef kitle ile etkileşimli ve zamansız işlem yapabilmeyi ve iletişim kurmayı sağlamaktadır. Profesyonelce hazırlanmış web siteleri kurumların rakiplerinden sıyrılarak hedef kitle tarafından tercih edilir hale gelmesinde önemli bir rol oynamaktadır.Farklı hedefleri gerçekleştirmek amacıyla kurulan ve kâr amacı gütmeyen organizasyonlar olarak adlandırılan dernekler, hedef kitleleri ile iletişim kurmada gönüllülük esasına göre faaliyet göstermektedir. Derneklerin hedef kitlelerine hem kendilerini, hem de faaliyetlerini anlatabilmeleri, onlarla etkileşim kurabilmeleri için kurumsal web sitleri önemli bir işleve sahiptir.Bu çalışmada, Mardin merkezde Artuklu kurulmuş olan yerel derneklerin, kurumsal web sayfaları ana sayfa tasarım unsurları, görsel kimlik göstergeleri, kurumsal iletişim faaliyetleri, kurum felsefesi unsurları ve kurumsal yapı unsurları kriterleri esas alınarak incelenmiştir. Araştırmaya konu olan toplam 15 derneğin web sitelerinin incelenmesinde içerik analizi yöntemi kullanılmıştır.Araştırma sonuçları, özellikle ana sayfa görünümü öğelerinin bir istisna dışında tüm derneklerin web sayfalarında “ideal” tasarım kurallarına uygun bir şekilde hazırlandığını ortaya koymuştur. Ancak bununla birlikte, incelenen derneklerin web sitelerinin kurumla ilgili görsel kimlik göstergeleri açısından eksiklikler barındırdığı, kurumsal iletişim faaliyetleri ve araçlarının genel itibarıyla yeterli düzeyde web sitesinde yer almadığı, kurum felsefelerini ve kurumsal yapı unsurlarını yeterli ölçüde yansıtmadıkları göze çarpmıştır. Çalışmanın sonunda, ortaya konan eksikliklerin giderilmesinin önemi vurgulanarak hedef kitleleri ile daha etkin iletişim kurulabilmesi için derneklere öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.284
Atıf : 12.453
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi