Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 41
 İndirme 10
Bilgi İşlemsel Düşünme, Hayat Boyu Öğrenme Yetkinlikleri ve Kişilik Özellikleri Arasındaki İlişkinin Path Analizi Kullanılarak İncelenmesi
2021
Dergi:  
Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı üniversite öğrencilerinin bilgi-işlemsel düşünme, yaşam boyu öğrenme yeterlikleri ve kişilik özellikleri arasındaki ilişkilerin tespit edilmesidir. Çalışmada belirlenen değişkenler arasındaki ilişkileri açıklayan ve yordayan bir model ortaya çıkarmak amaçlanmıştır. Çalışma grubunun belirlenmesinde uygun/elverişli örnekleme yöntemi kullanılmıştır. Betimsel tarama türündeki bu çalışmada, 228 tane üniversitede öğrenim gören öğrenciden sosyal medya üzerinden veri toplanmıştır. Verilerin analizinde betimsel istatistikler, korelasyon ve yol analizi kullanılmıştır. Araştırma sonucunda; yol analizi bulguları doğrultusunda, dışa dönüklük, yumuşak başlılık, ve deneyime açıklık, hesaplamalı düşünme üzerinde istatistiksel olarak anlamlı ve pozitif etkilidir. Kişilik boyutlarından yumuşak başlılık büyük derecede etkiye sahipken dışa dönüklük ve deneyime açıklık bilgi-işlemsel düşünme üzerinde orta etkiye sahiptir. Ayrıca, bilgi-işlemsel düşünme yaşam boyu öğrenme yetkinliklerini önemli ölçüde yordamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Examining The Relationship Between Computational Thinking, Lifelong Learning Competencies and Personality Traits Using Path Analysis
2021
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is to determine the relationship between computational thinking, lifelong learning competencies and personality traits of university students. It was aimed to create a model that explains and predicts the relationship among the variables determined in the study. Convenience sampling method was used in determining the study group. Data were collected from 228 university students through social media. Descriptive statistics, correlation and path analysis were used to analyze the data. The results indicated that extroversion, agreeableness, and openness are statistically significant predictors of computational thinking. Among the personality traits, agreeableness yielded the greatest effect, while extroversion and openness resulted in medium effect on computational thinking. In addition, computational thinking significantly predicts lifelong learning competencies.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 768
Atıf : 4.116
Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi