Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 1
Correspondence Between İsmet İnönü and Adolf Hitler On The Eve Of The Germany´s Balkans Campaign At The WWII
2020
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

İkinci Dünya Savaşı´nda mihver üstünlüğünün sürdüğü 1941 yılında Almanya, Sovyetler Birliği´ne saldırı planları için hazırlıkları başlatarak Balkanlar´a gelmiştir. Bu durum, hem çıkar alanı olarak hem de yükümlülükleri açısından Türkiye´yi yakından ilgilendirmiştir. Türkiye´nin İngiltere ve Fransa ile bağlı olduğu ittifakın koşullarına göre müttefiklerin yanında savaşa girmesi yönünde baskıların arttığı bu dönemde Alman Şansölyesi Adolf Hitler, Cumhurbaşkanı İsmet İnönü´ye bir mektup yazmıştır. Mektupta Almanya´nın Balkan faaliyetlerinin Türkiye´ye karşı olmadığı aktarılırken, Türkiye bu durumu değiştirmek istemiyorsa Almanya´nın değiştirmeyeceği teminatı verilmiştir. O zamana kadar İngiltere hariç, saldırdığı her yeri ele geçiren Hitler´in mektubu, İnönü tarafından aynı üslup ve aynı teminatla yanıtlanmıştır. Türkiye´nin barışa hizmet etmek için mücadele edeceği ve ittifakına bağlı olduğu üzerinde durularak, Almanya ile ilişkileri de normalleştirmenin yolu aranmıştır. Türkiye savaşta izlediği diplomasinin bir sonucu olarak saldırıya uğramaktan da, paylaşıma bırakılmaktan da, farklı şekillerde ortaya çıkabilecek baskılardan da kurtulmuştur. Bunun yanında, kararlı duruşunun bir getirisi olarak bağlı bulunduğu müttefiklerce, mihverle ve de komşularıyla bu sürecin devamında savaş dışı durumunu koruyabileceği çeşitli metinlere imza atması mümkün olmuştur.

Anahtar Kelimeler:

In the Second World War, Germany's Innocent-Hitler Letter Before the Balkans
2020
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

In 1941, when the sovereign sovereignty continued in the Second World War, Germany came to the Balkans, starting preparations for the Soviet Union's attack plans. This situation has been closely concerned with Turkey both as an interest area and in terms of its obligations. According to the conditions of the alliance that Turkey is linked to Britain and France, the pressure to enter the war alongside its allies increased during this period, German Chancellor Adolf Hitler wrote a letter to President Ismet Inönü. In the letter it is transmitted that the activities of Germany in the Balkans are not against Turkey, but it is guaranteed that Germany will not change if Turkey does not want to change the situation. The letter of Hitler, which until then, except for England, occupied all the places he attacked, was answered by the Inno with the same style and guarantee. Based on the fact that Turkey will struggle to serve peace and its alliance, it has also sought a way to normalize relations with Germany. As a result of his diplomacy in the war, Turkey has been free from being attacked, and from being abandoned, and from the pressures that may arise in different ways. In addition, it was possible for the allies, with whom it was linked as a return to its determined position, and its neighbors, to sign various texts that they could maintain the out-of-war state in the continuation of this process.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






History Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.214
Atıf : 392
History Studies