Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 59
 İndirme 10
Görme Yetersizliği Olan ve Gören Çocukların Gelişimsel Oyun Seviyeleri ile Zihin Kuramının Karşılaştırmalı İncelenmesi
2021
Dergi:  
Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Giriş: Bu araştırmada okul öncesi dönemde görme yetersizliği olan ve gören çocukların gelişimsel oyun seviyeleri ile Zihin Kuramı becerileri arasındaki ilişkinin karşılaştırılarak incelenmesi amaçlanmıştır. Yöntem: Araştırmanın çalışma grubunu, 48-72 ay aralığında olan görme yetersizliği olan 30 çocuk ve aynı ay diliminde olan gören 30 çocuk oluşturmuştur. Katılımcı çocuklar dil ve bilişsel gelişim düzeylerinde de eşleştirilmişlerdir. Araştırmada nedensel karşılaştırma deseni kullanılmıştır. Araştırma kapsamında Gelişimsel Oyun Değerlendirmesi aracılığıyla katılımcı çocukların oyun seviyeleri incelenmiş ve Zihin Kuramı Birinci Derece Yanlış Kanı Atfı görevleri uygulanmıştır. Bulgular: Araştırma bulguları görme yetersizliği olan ve gören çocukların gelişimsel oyun seviyelerinde iki grup arasında anlamlı farklılıkların olduğunu göstermiştir. Ek olarak araştırmanın bulguları görme yetersizliği olan ve gören çocukların Yanlış Kanı Atfı ve Gelişimsel Oyun Değerlendirmesi puanları arasında anlamlı ilişkiler olduğunu göstermiştir. Tartışma: Araştırmadan elde edilen bulgular görme becerileri, oyun ve zihin kuramı gelişimini anlama açısından önemlidir. Araştırma bulguları tartışılmış ve ileri araştırmalara yönelik önerilere yer verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

A comparative review of the mental theory of children with insufficiency of sight and sight with the developmental game levels
2021
Yazar:  
Özet:

Introduction: This study aims to compare the relationship between the developmental play levels and the mental theory skills of children with vision deficiency in the pre-school period. Method: The study group consisted of 30 children with visual insufficiency between 48-72 months and 30 children with visual insufficiency between the same month. Participating children are also matched in language and cognitive development levels. The research has used a causal comparison scheme. In the framework of the study, through the Developmental Game Assessment, the levels of the game of the participants were studied and the first degree of theory of mind was applied to the misleading blood test tasks. The findings: The research findings showed that children with insufficiency of vision and seeing have significant differences between the two groups in the developmental game levels. Additionally, the research has shown that children with failure to see the findings and who see there are meaningful relationships between the erroneous blood test and the developmental game evaluation points. Discussions: The findings obtained from the research are important in terms of understanding the development of vision skills, game and mind theory. The findings of the research have been discussed and presented with recommendations for advanced research.

Anahtar Kelimeler:

A Comparative Examination Of Theory Of Mind and Developmental Play Assessment In Children With Visual Impairments and Sighted Children
2021
Yazar:  
Özet:

Introduction: This study examined the relationship between developmental play levels and theory of mind in children with visual impairments and sighted children during the preschool period. Method: The study groups consisted of 30 children with visual impairments aged between 48-72 months and 30 age-matched sighted children. Participants in both groups were also matched to each other based on their cognitive and language levels. The design of the study was the comparative correlational design. The children’s play levels were examined through the use of Developmental Play Assessment Tool developed by Lifter (2000) and First-Order False Belief Understanding tasks. Findings: Study results showed that there were significant differences between the developmental play levels of children with visual impairments and sighted children. In addition, there was a significant relationship between children’s first-order false-belief scores and developmental play assessment scores in all study groups. Discussion: Findings from the study are important in understanding the development of vision, play, and theory of mind. Research findings were discussed and suggestions for future research were provided.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 276
Atıf : 1.666
2023 Impact/Etki : 0.438
Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Dergisi