Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 106
 İndirme 24
İslamofobi Kavramı Yerine İslamodium Kavramı
2020
Dergi:  
Tokat İlmiyat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma İslamofobi kavramının sosyo-psikolojik analizini yapmayı ve İslamodium kavramının kullanımını yaygınlaştırmayı amaçlamaktadır. İslam nefretini tanımlamak için kullanılan İslamofobi, İslam’a ve Müslümanlara karşı olumsuz duygu ve düşünceler çağrıştırabilen, bu yüzden sorunlu olduğu düşünülen bir kavramdır. Bu kavram Müslümanlara karşı korku hissedilmesine neden olabilmektedir. Hissedilen korku duygusu ise düşmanlığa dönüştürülmektedir. Zira “kurtuluşa ermek” ve “barış yapmak” anlamına gelen “İslam” terimi, “fobi” denilen bir hastalıkla birlikte anılmaktadır. Ayrıca İslamofobi, Müslümanları tehdit eden katliamlarda özne görevi görebilmekte, maruz kalınan saldırılar medyada “İslamofobi saldırısı” şeklinde duyurulmaktadır. Bu sunumla, Müslümanlar korkulan pozisyonuna düşürülmekte ve yaşanan saldırılar meşrulaştırılmaktadır. Aslında bu kavram İslam dinine ve Müslümanlara karşı hissedilen korkuyu ifade etmek için kullanılabilir. Fakat saldırılara maruz kalan Müslümanların durumunu ve bu saldırıları tanımlamak için de kullanılması bir anlam karmaşasına yol açabilmektedir. Çok kültürlü yaşamın gereği olarak duyguların düşmanlığa dönüştürülmeden ifade edilebilmesi için kullanılabilecek bir kavrama ihtiyaç duyulmaktadır. Aynı zamanda hastalık çağrışımı yapmayacak bir kavram olmalıdır. Bu makalede; sadece Müslümanlara karşı nefreti yansıtabilecek, İslam’ı ve Müslümanları korku unsurları şeklinde göstermeyecek İslamodium kavramının kullanılması önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Islamophobia Instead Of Islamophobia
2020
Yazar:  
Özet:

This study aims to make the socio-psychological analysis of the concept of Islamophobia and to spread the use of the concept of Islamodium. Islamophobia used to define Islam’s hatred is a concept that can call negative feelings and thoughts against Islam and Muslims, so it is considered problematic. This concept can cause Muslims to feel fear. The feeling of fear is transformed into hostility. The term "Islam" which means "to get to salvation" and "to make peace" is referred to with a disease called "phobia". In addition, Islamophobia can be seen as a substantial role in the massacres that threaten Muslims, and the attacks that are exposed are in the media in the form of "Islamophobia attack". With this presentation, Muslims are dropped into a fearful position and the attacks are legalized. In fact, this concept can be used to express the fear of Islam and the fear of Muslims. But the situation of the Muslims who are exposed to the attacks and their use to identify these attacks can lead to a meaning complication. It requires a concept that can be used to transform emotions into hostility as a result of multicultural life. It should also be a concept that does not call the disease. This article suggests the use of the Islamodium concept that can only reflect hate against Muslims, and does not show Islam and Muslims in the form of fear elements.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Tokat İlmiyat Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 292
Atıf : 384
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini