Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 37
 İndirme 7
Avrupa’da İslamofobi’nin Tarihi Kokleri ve Guncel Nedenleri
2023
Dergi:  
Akif
Yazar:  
Özet:

İslam korkusu anlamına gelen ancak beş on sene gibi kısa bir sürede korku ve kaygı süreçlerini aşarak İslam nefret ve düşmanlığına dönüşen İslamofobi, Amerika Birleşik Devletleri’nde olduğu gibi Avrupa ülkelerinde de her geçen gün artmaktadır. Batı ülkelerinde yaşayan Müslümanlar, dozu her geçen gün artan bu İslamofobik söylem ve eylemlere muhatap edilerek aşağılanmakta, ayrımcılığa maruz bırakılmakta, en temel insan hakkı olan güven içinde yaşama hakları ellerinden alınmak istenmekte adeta yaşadıkları ülkelerden uzaklaştırılmaya çalışılmaktadır. 11 Eylül 2001 saldırılarıyla Amerika’da zirve yapan İslam düşmanlığı, kısa sürede Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Avrupa ülkelerine, oradan Avustralya kıtasındaki Yeni Zelanda gibi ülkelere ulaşmış, orada yaşayan birçok Müslüman camide ibadet halinde iken silahlı saldırıya uğrayarak hunharca öldürülmüşlerdir. Son olarak İsveç ve Danimarka’da Müslümanların kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı yerlerde yakılmak suretiyle saldırıya uğramış, nefret ve ayrımcılığa maruz bırakılmıştır. Bu İslamofobik saldırılar dünyanın her yerindeki Müslümanları kaygı ve endişeye sevk etmekte, içinde bulunduğumuz post modern çağın zorunlu hale getirdiği farklı kültürel değerlere sahip insanların bir arada yaşama gerekliliğini ve dünya barışını tehdit eder boyuta taşımıştır. Son zamanlarda İslamofobi, dinler arası diyalog, farklı kültürel değerlere sahip insanların bir arada yaşama gerekliliğini konu edinen çalışmaların yapılması konunun hem Müslümanlar hem de dünya barışı için önemli olduğunu göstermektedir. Bu konuda yapılan kimi çalışmalar sadece bazı Avrupa ülkelerindeki dinler arası diyalog çalışmalarını ana tema olarak belirlerken biz bu çalışmamızda Batı’da son çeyrek asırda ortaya çıkan ancak akılla açıklanması mümkün olmayan İslamofobi’nin başka bir deyişle İslam karşıtlığının tarihi ve güncel sebeplerinin neler olduğunu irdelemeye çalışacağız.

Anahtar Kelimeler:

History Of Islamophobia In Europe and Its Current Causes
2023
Dergi:  
Akif
Yazar:  
Özet:

The Islamophobia, which means fear of Islam but overcomes the processes of fear and anxiety in a short period of five decades and turns into Islamic hatred and hostility, is increasing every day, as in the United States as well as in European countries. Muslims living in their western countries, the dose is everyday being humiliated by addressing these Islamophobic speeches and actions, being subjected to discrimination, and trying to be removed from the countries where they live in order to take away their rights to live in confidence, which is the most fundamental human right. The Islamic hostility, which was the peak in America with the attacks of 11 September 2001, soon reached the European countries where Muslims lived intensely, from there to countries like New Zealand on the Australian continent, and many Muslims living there were killed by armed attacks while worshiping in the mosques. Finally, in Sweden and Denmark, the Holy Book of Muslims was attacked by burning the Qur’an in Kerim and the Turkish Flag in places, exposed to hatred and discrimination. These Islamophobic attacks are bringing Muslims all over the world into anxiety and concern, and the post we are in has brought to a dimension that threatens the need for people with different cultural values that the modern age has made necessary to live together and the world peace. Recently, Islamophobia, inter-religious dialogue, the study of the need for people with different cultural values to live together shows that the subject is important for both Muslims and world peace. Some studies on this issue are only the main topic of the inter-religious dialogue studies in some European countries, while we will try to explore what are the historical and current causes of Islamophobia that has emerged in the last quarter of the century in the West but cannot be explained by reason.

Anahtar Kelimeler:

Historical Roots and Current Causes Of Islamophobia In Europe
2023
Dergi:  
Akif
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Akif

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 4.696
Atıf : 15.954
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini