Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 271
 İndirme 30
 Sesli Dinleme 2
Dünyadan ve Türkiye’den Örneklerle Cam Tavan Sendromu
2020
Dergi:  
Birey ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Birçok kadın, çalışma hayatında veya yer aldığı çeşitli organizasyonlarda niteliklerinin ve mesleki yeterliliklerinin, erkeklere göre yeterince görülmediğinden, bir çifte standarda tabi tutulduğundan şikayet ederler. Çok sayıda kadın mesleki alanda erkek egemenliğinden dolayı engellenme duygusu yaşar. Bazı kadınlar, kurum çalışanları arasındaki terfi yarışına katılmazlar çünkü en tepeye kadar ulaşamayacaklarını hissederler. Bu durum, kadınlar için, erkekler ve toplum tarafından inşa edilmiş görünmez bir engel “camdan bir tavan” olarak ifade edilir. Bu kavram, toplumsal, örgütsel, kişisel önyargılar ve kalıplar tarafından yaratılan, kadınların üst düzey yönetim pozisyonlarına gelmelerini engelleyen görünmez, yapay engeller olarak tanımlanır. Cam tavan, sadece yükselme ya da hiyerarşik olarak ilerlemeyi içermemektedir. Bu terim, hiyerarşik olarak ilerleme engelinin yanında gelir dağılımındaki adaletsizliği, uygulama, denetim ve üstünlük kullanımındaki eşitsizlikleri de içermektedir. Bu çalışmanın amacı dünya genelinde konuyla ilgili yapılan araştırmaları inceleyerek “cam tavan” hakkında bir durum analizi yapmaktır. Bu amacı gerçekleştirmek için literatürde konuyla ilgili farklı ülkelerde gerçekleştirilmiş çok sayıda araştırmaya ulaşılmış ve incelenmiştir. Bu incelemelerle, cam tavan sendromunun, kıta, ülke, sektör, kurum gözetmeksizin her yerde var olduğu ve genel olarak benzer nedenlere bağlı olarak ortaya çıktığı sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Cam Tavan Syndrome With Examples From The World and Turkey
2020
Yazar:  
Özet:

Many women complain that their qualifications and professional qualifications in their work life or in the various organizations in which they participate are not sufficiently seen by men, and that they are subject to a double standard. Many women experience the feeling of disruption due to the male sovereignty in the professional field. Some women don’t participate in the promotion race among the institutional employees because they feel they won’t get to the top. This situation, for women, is expressed as an invisible obstacle built by men and society as "a roof from the roof". This concept is defined as invisible, artificial obstacles created by social, organizational, personal predictions and patterns, which prevent women from getting to higher management positions. The glass roof does not only include ascension or progress in the hierarchy. This term, in addition to the hierarchical obstacle to progress, also includes inequalities in the injustice, implementation, control and use of superiority in income distribution. The aim of this study is to do a situation analysis on the "cam roof" by studying the research carried out on the subject worldwide. To this goal, numerous research in literature on the subject has been achieved and studied in different countries. These studies have concluded that the glass roof syndrome exists everywhere without supervision on the continent, the country, the sector, the institution, and generally arises due to similar causes.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Birey ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 248
Atıf : 2.058
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini