Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 70
 İndirme 25
Aile Özellikleri ve Mutluluk: Çanakkale’de Lise Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
2020
Dergi:  
Kastamonu Education Journal
Yazar:  
Özet:

Mutluluk çok eskiden beri merak edilen bir konudur. Mutluluğun tanımı ve mutluluğa nasıl ulaşılabileceği çok eski dönemlerden beri sorgulanmaktadır. Mutluluğun temelinde sosyal iletişim ve etkileşim düzeyinin olduğu belirtilmektedir. Kişilerin en temel etkileşim ve iletişim alanları aileleridir. Bu çalışmada, lise öğrencilerinin aile özelliklerine (aile yapısı, annebaba tutumu, aile gelir düzeyi, ailece geçirilen zaman) göre mutluluk düzeylerinin farklılaşma durumu araştırılmıştır. Araştırmanın örneklemini, Çanakkale merkez ilçesinde bir ortaöğretim kurumunda öğrenimlerine devam etmekte olan 489 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırma kapsamında Hills ve Argyle tarafından geliştirilmiş ve Doğan ve Sapmaz (2012) tarafından Türkçeye uyarlaması gerçekleştirilen “Oxford Mutluluk Ölçeği” kullanılmıştır. Ölçeğin iç tutarlılığını belirleme amacıyla yapılan analizde Cronbach alfa güvenilirlik katsayısı 0,76 olarak hesaplanmıştır. Verilerin çözümlenmesinde betimsel istatistik çözümleme yöntemlerinden yararlanılarak SPSS istatistik programı kullanılmıştır. Araştırma sonucunda ailenin yapısına, anne babanın çocuklarına yönelik tutumlarına, aile gelir düzeylerine göre mutluluk puanları anlamlı bir farklılık gösterirken, ailece geçirilen zamana göre ise mutluluk puanları anlamlı farklılık göstermemiştir. Geniş, demokratik, orta gelir düzeyine sahip ailelerin çocuklarının diğerlerine kıyasla çok daha mutlu oldukları bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Family Characteristics and Happiness: A Research On High School Students In Canakkale
2020
Yazar:  
Özet:

Happiness has been a question that has long been concerned. The definition of happiness and how happiness can be achieved has been questioned since very ancient times. The basis of happiness is the level of social communication and interaction. The main areas of interaction and communication are families. This study examined the differentiation of happiness levels according to the family characteristics of high school students (family structure, parent attitude, family income level, time spent in the family). The sample of the study is made by 489 students who are continuing their studies in a secondary education institution in the central district of Çanakkale. The study included the “Oxford Happiness Scale” which was developed by Hills and Argyle and adapted to Turkish by Doğan and Sapmaz (2012). In an analysis aimed at determining the internal consistency of the measurement, the Cronbach alpha reliability ratio was calculated at 0.76. The SPSS statistics program has been used using visual statistical analysis methods in the analysis of data. The study found that happiness points differed significantly according to family structure, parents’ attitudes towards children, family income levels, while happiness points did not differ significantly according to the time spent in the family. Large, democratic, middle-income families have found their children much happier than others.

Anahtar Kelimeler:

Family Properties and Happiness: A Study On High School Students In Canakkale
2020
Yazar:  
Özet:

Happiness has been the topic of curiosity for a long time. Definition of happiness and how to reach it have been questioned since ancient times. It is stated that social communication and interaction level is the basis of happiness. The most basic interaction and communication areas are people’s families. In this study, the differentiation status of happiness levels according to family properties of high school students (family structure, parental attitude, family income level, time spent with the family) was investigated. The study group is composed of 489 students continuing their education in Çanakkale in a High school. Within the scope of the research, the Oxford Happiness Scale which was developed by Hills and Argyle and adapted to Turkish by Doğan and Sapmaz (2012) was applied. For internal consistency of the scale, Cronbach alpha reliability coefficient was calculated as 0.76. SPSS program and descriptive statistical analysis methods were used to analyze the data. As a result of this study; happiness scores showed a significant difference according to family structure, parents' attitudes towards their children and family income levels, while happiness scores did not show significant difference according to time spent by family. Large, democratic, middleincome families’ children have been found to be much happier than the other children.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Kastamonu Education Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.866
Atıf : 20.020
2023 Impact/Etki : 0.067
Kastamonu Education Journal