Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 64
 İndirme 33
Sbs 2011 Türkçe Alt Testindeki Maddelerin Değişen Madde Fonksiyonu Açısından Farklı Yöntemlerle İncelenmesi
2017
Dergi:  
International Journal Of Eurasia Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada SBS 2011 yılı 8. sınıf Türkçe alt testinde yer alan 23 maddede cinsiyete göre DMF bulunma durumunun farklı DMF belirleme yöntemleriyle incelenmesi amaçlanmıştır. Ayrıca ikinci bir amaç olarak, DMF içeren maddelerin bulunması halinde bunların coğrafi bölgelere göre durumunun ne olduğunun ortaya konulması belirlenmiştir. DMF tespit etmek üzere verilerin analizinde klasik test teorisine dayalı olan Mantel-Haenszel ve Lojistik Regresyon yöntemleri; Madde Tepki Kuramına dayalı olan SIBTEST, Wald istatistiği ve Olabilirlik Oranı yöntemleri kullanılmıştır. Araştırmadan elde edilen bulgulara göre Mantel-Haenszel, SIBTEST, Wald istatistiği ve Olabilirlik Oranı yöntemlerinin ortak maddeler üzerinde DMF olduğunu belirlediği, Lojistik Regresyon yönteminin ise farklı bir madde üzerinde DMF olduğunu belirlediği görülmüştür. Mantel-Haenszel ve SIBTEST yöntemleriyle sadece 9. ve 21. maddede; Lojistik Regresyon yöntemiyle sadece 2. maddede DMF tespit edilmiştir. Olabilirlik Oranı yöntemi, Mantel-Haenszel ve SIBTEST yöntemleri, belirlenen 9. ve 21. maddeler yanında bu maddelere ek olarak 14. ve 18. maddelerde, Wald İstatistiği ise 9. ve 21. maddeler yanında 14. maddede DMF tespit etmiştir. Lojistik Regresyon yönteminin diğer modellerin tespit ettiği maddelerde sorun görmemesi ve DMF tespit ettiği 2. maddenin diğer yöntemler tarafından sorunsuz görülmesi nedeniyle bu yöntem yorumlarda kullanılmamıştır. DMF tespit edilen maddelerin 2’sinde kızlar lehine, 2’sinde ise erkekler lehine Değişen Madde Fonksiyonu gözlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








International Journal Of Eurasia Social Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 864
Atıf : 1.884
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini