Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 36
 İndirme 14
Trakya´nın Yeni Sakinleri: Göçmenler (1934-1938)
2020
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı´ndan sonra Balkanlardan ve Kafkaslardan Anadolu´ya göç hareketleri oldu. Bu savaştan sonra meydana gelen 1912-1913 Balkan Savaşları da kitlesel göçe neden oldu. Osmanlı Devleti´nin tarihi mirası üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyeti birçok açıdan olduğu gibi, göç meselesini de Osmanlı´dan devralmak zorunda kaldı. Yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti idaresi, uluslaşma politikasına uygun olarak savaşlarda yaşanan kayıplarından oluşan boşlukları doldurmak ve ekonomik hayatı canlandırmak için çalışmalara başladı. Bunun içinde çareler arandı. Akla ilk gelen çare ise farklı etnik ve dini unsurlardan kurtulup, yerlerine aynı dil, din ve kültürden insanların getirilmesi oldu. Yeni kurulan Türk Devleti´nin ihtiyaç duyduğu nüfus bu şekilde sağlanmış olunacaktı. Bu doğrultuda Balkanlar´da mevcut olan Türk nüfus, Anadolu topraklarına doğru göç etti. Türkiye´ye gelen bu göçmenler için yeni düzenlemeler yapıldı. Romanya ve Bulgaristan ile yapılan anlaşmalarla göçler gerçekleştirildi. Uygulanan iskân politikasıyla, Balkanlar´dan gelen bu nüfusa sahip çıkılarak, bir an önce üretici olmaları sağlanmaya çalışıldı. Bulgaristan ve Romanya´dan Doğu Trakya´ya göçler 1923-1933´de küçük kitleler halinde olurken 1934-1938´de hız kazanmıştır. Trakya bölgesine yapılan iskânlar neticesinde bölge nüfusu iki üç kat artmış oldu. Çalışmamızda 1934-1938 yılları arasında Bulgaristan´dan ve Romanya´dan Trakya´ya gelen bu göçmenlerin göç ve iskân süreçleri, karşılaştıkları sıkıntılar ve sorunları ele alınacaktır.

Anahtar Kelimeler:

The New Residents Of Trakya: Immigrants (1934-1938)
2020
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

After the 1877-1878 Ottoman-Russian War, there were migration movements from the Balkans and the Caucasus to Anatolia. The 1912-1913 Balkan Wars, which took place after this war, also caused mass migration. The Republic of Turkey, which was founded on the historic heritage of the Ottoman State in many ways, also had to take over the issue of immigration from the Ottoman. The newly established Turkish Republic administration, in accordance with its nationalization policy, began to work to fill the vacancies of the losses experienced in wars and to revive economic life. They were searching for solutions. The first way to understand was to get rid of different ethnic and religious elements and bring people from the same language, religion and culture to their place. The population that the newly established Turkish State needed would be provided in this way. In this direction, the Turkish population present in the Balkans has migrated to the Anatolian territory. There are new arrangements for migrants arriving in Turkey. Agreements with Romania and Bulgaria have been made. With the implementation of the iscan policy, this population from the Balkans was taken possession, and they were attempted to make sure that they were producers immediately. Migrations from Bulgaria and Romania to Eastern Trakya were in small masses in 1923-1933 and gained speed in 1934-1938. As a result of the crashes in the region of Trakya, the population of the region increased twice and three times. Our study will address the immigration and escaping processes of these migrants from Bulgaria and Romania to Trakya between 1934 and 1938, the difficulties and problems they encounter.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




History Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.214
Atıf : 386
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini