Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 107
 İndirme 60
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Alan Dersleri Yeterliliklerinin Öğrenci Görüşlerine Göre Değerlendirilmesi Evaluation Of The Efficiency Of Religious Culture and Moral Knowledge Field Courses According To Students’ Views
2016
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Son düzenleme ilköğretim din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri, din kültürü ve ahlak bilgisi bölümlerinin dışında formasyon almaları şartı ile ilahiyat fakülteleri dahil altı akademik birim mezunlarından alınmaktadır. Bilindiği üzere öğretmen eğitimi programlarının dersleri, içerikleri ve güncelliğini Yüksek Öğretim Kurumu üstlenmiştir. Bu bağlamda İDKAB eğitimi programının da dersleri ve içeriği YÖK tarafından belirlenmektedir. YÖK’ün uygulamaya koyduğu Bologna süreci kapsamında İDKAB dersleri ve içerikleri yeniden ele alınarak düzenlenmiştir. Araştırmamızda Bologna süreci ile bağlantılı olarak din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmen adaylarının, öğrenimleri süresince aldıkları alan derslerini değerlendirerek bu derslerin yeterlilikleri ortaya konulmaya çalışılmıştır. Bu amaca bağlı olarak İDKAB bölümünde her öğrencinin aldığı ortak alan dersleri incelenmiştir. Tarama modelinde betimsel olarak tasarlanan araştırmanın evreni OMÜ İlahiyat Fakültesi’nde öğrenim gören İDKAB bölümü öğrencileri, örneklemini ise 2013-2014 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılında DKAB alan derslerini alan öğrenciler oluşturmaktadır. Araştırma sonucunda öğrencilerin çoğunluğunun, öğrencilerin çoğunluğu, alan derslerini mesleki ve etik sorumluluk bilinci kazandırma, sosyal ve kültürel gelişime katkı sağlama, mesleki gelişime destek olma ve edinilen kazanımlar ile dersin hedeflediği konularda sürecin bağımsız analiz etme açısından olumlu bulmaktadırlar. Aynı zamanda öğrencilerin çoğunluğu, alan derslerinin hem içeriğini dersin hedefleri ile hem de AKTS (iş yükü) değerini kazanımları ile uyumlu görmektedirler. Seçmeli Güncel Dini Konular ve Seçmeli Dini Danışmanlık ve Rehberlik derslerini öğrencilerin tamamına yakını hem mesleki gelişimleri hem de dersin içeriği açısından gerekli görmüşlerdir. Ayrıca Seçmeli Dini Danışmanlık ve Rehberlik dersi ile ilgili öğrencilerin tamamına yakınının olumlu kanaatleri bu dersin seçmeli ders olarak belirlenmesinde ve tercih edilmesinde isabetli olunduğunun göstergesi olarak değerlendirilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Mehmet Akif Ersoy University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Filoloji; Hukuk; İlahiyat; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 650
Atıf : 2.622
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini