Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 90
 İndirme 30
Kalkınma Perspektifinden Türkiye-avrupa Ülkeleri Göç Koridoru Analizi
2019
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Türkiye uzun yıllara dayanan göç deneyimine sahip bir ülke olmakla birlikte, emek göçünün 1960’lı yıllarla birlikte belirginleştiği görülür. Avrupa ülkelerinin demografik ve sosyo-ekonomik koşulları nedeniyle oluşan işgücü talepleri önce Güney Avrupa ülkelerinden, daha sonra da Türkiye gibi komşu ülkelerden karşılanmıştır. Avrupa ülkeleri ile imzalanan işgücü anlaşmaları neticesinde Türkiye-Avrupa ülkeleri göç koridoru oluşmuştur. Türkiye bu süreçte gelişmişlik açısından da bir dönüşüm içerisindedir. Bu çalışma literatürde yer alan birçok çalışmadan farklı olarak Türkiye-Avrupa ülkeleri göç ilişkisini ampirik olarak incelerken göçün çok boyutlu yapısına uygun olacak şekilde göç kalkınma ilişkisini analiz etmiştir. Çalışma, 1960 ve 2010 yılları arasında Türkiye’den Avrupa ülkelerine yapılmış olan emek göçü ile kalkınma düzeyleri arasındaki ilişkiyi incelemeyi amaçlamaktadır. Çalışmada, Türkiye ve Avrupa ülkeleri kalkınma seviyeleri ile bu ülkelere göç eden göçmen stoku arasında ters U eğrisi şeklinde olduğu iddia edilen ilişki, panel veri analizi ile test edilmiştir. Eğer Türkiye ve Avrupa ülkelerinin gelişmişlik düzeyleri arasındaki fark artarsa göçün belirli bir seviyeye kadar önce arttığı daha sonra azalmaya başladığı tespit edilmiştir

Anahtar Kelimeler:

Analysis Of Turkey-european Countries From The Development Perspective
2019
Yazar:  
Özet:

Although Turkey is a country with a long-standing immigration experience, it appears that labor migration has become clear with the 1960s. The demographic and socio-economic conditions of the European countries resulted in labour demand first from the Southern European countries, then from neighboring countries such as Turkey. After the workforce agreements signed with the European countries, the Turkish-European countries formed an immigration corridor. Turkey is in the process of transformation. This study, unlike many studies in the literature, has analyzed the migration development relationship in a way that will fit the multi-dimensional structure of migration while the Turkish-European countries are examining the immigration relationship in an empirical way. The study aims to examine the relationship between labor migration and development levels that were done from Turkey to European countries between 1960 and 2010. In the study, the relationship claimed to be in the form of reverse U curve between the development levels of Turkey and European countries and the stock of migrants immigrating to these countries, panel data analysis has been tested. If the difference between Turkey and European countries in development levels increases, it has been found that immigration increases before it reaches a certain level and then begins to decrease.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Mehmet Akif Ersoy University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Filoloji; Hukuk; İlahiyat; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 650
Atıf : 2.622
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini