Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
İnsanlığa Karşı Suçlar ve Küresel Eylemsizlik: Tigray Çatışması
2023
Dergi:  
Akdeniz İİBF Dergisi
Yazar:  
Özet:

Etiyopya federal hükümeti ve Tigray Halk Kurtuluş Cephesi arasında Kasım 2020’de başlayan olaylar zamanla diğer bölgelere de sıçrayarak ülke içinden ve dışından birçok farklı aktörün de dahil olduğu bir çatışmaya dönüşmüştür. Çatışan tüm tarafların savaş suçu, insanlığa karşı suç ve etnik temizliğe varan eylemler yürüttüğü tespit edilmiş ancak uluslararası toplum zamanında ve kararlı tepki vermemiş ve yaşananlara seyirci kalmıştır. Devletlerin kendi vatandaşlarını etnik temizlik, soykırım, savaş suçu ve insanlığa karşı suçlardan koruyamadığı durumlarda uluslararası toplumun koruma sorumluluğu olduğu kabul edilmesine ve bu yaklaşımın uygulandığı örnekler bulunmasına rağmen Etiyopya’da koruma sorumluluğu gündeme gelmemiş ve uluslararası toplum bir kez daha eylemsizliği tercih etmiştir. Çalışmada koruma sorumluluğunun Etiyopya’da uygulanmamasının ve uluslararası toplumun eylemsizliğinin şiddetin artmasında etkili olduğu savunulmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Crimes Against Humanity and Global Inaction: Tigray Conflict
2023
Yazar:  
Özet:

The events that began in November 2020 between the Ethiopian federal government and the Tigray People’s Liberation Front have extended to other regions over time and evolved into a conflict involving several local, regional and international. All parties to the conflict have been found to have committed war crimes, crimes against humanity and acts amounting to ethnic cleansing, but the international community has not reacted in a timely and decisive manner and has remained a bystander. Although it is accepted that the international community has a responsibility to protect when states fail to protect their own citizens from ethnic cleansing, genocide, war crimes and crimes against humanity, and there are examples where this approach has been applied, the responsibility to protect has not come to the fore in Ethiopia and the international community has once again preferred inaction. The study argues that the failure to implement the responsibility to protect in Ethiopia and the inaction of the international community have been instrumental in the escalation of violence.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Akdeniz İİBF Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 466
Atıf : 2.492
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini