Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 56
 İndirme 16
KOSOVA TÜRK AĞIZLARINDA KULLANILAN SIRPÇA-HIRVATÇA-BOŞNAKÇA KELİMELER
2020
Dergi:  
Türük Uluslararası Dil, Edebiyat ve Halkbilimi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Balkanlarda yaşayan toplumlar arasında konuşulan diller birbirlerini nasıl etkilemişlerse, birbirlerinden kelimeler almış; fakat yazı dilinde bu kelimeler pek az kullanılmıştır. Konuşma sırasında bu kelimeler fazlasıyla göze çarpmaktadır. Kosova Türk Ağızlarının arasında farklı kelimeler ve ses özellikleri değişik şekilde kullanılsa da birlikte yaşayan farklı toplumların dillerinden etkilenerek kullandıkları dilde yabancı kelimelerden kurtulamadıkları görülmektedir. 1999’dan önce devlet dili Sırpçanın etkisiyle devlet kurumlarındaki belge, evrak gibi işlemler, televizyon, radyo, gazeteler bazen Sırpça konuşma ve yazmayla uğraşma mecburiyeti içinde olan Kosovalı Türkler; birlikte aynı şehir, mahalle ve sokakta yaşayarak konuşma dilinden etkilenen Kosova Türk Ağızlarında birçok Sırpça kelimenin kullanıldığı görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Türük Uluslararası Dil, Edebiyat ve Halkbilimi Araştırmaları Dergisi

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 585
Atıf : 644
Türük Uluslararası Dil, Edebiyat ve Halkbilimi Araştırmaları Dergisi