Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 98
 Görüntüleme 258
 İndirme 94
Üniversite Öğrencilerinin Sosyal Medya Kullanım Alışkanlıkları: Necmettin Erbakan Üniversitesi Örneği
2017
Dergi:  
Journal of Humanities and Tourism Research
Yazar:  
Özet:

İnternetle birlikte bireysel, ticari, sosyal ve toplumsal hayatımızda köklü değişiklikler olmuştur. Özellikle bireysel olarak internetin kullanımı, insanları sıradan yaşam tarzının ötesine taşımıştır. Sosyal medya olarak adlandırılan ve milyonlarca kullanıcısı bulunan sosyal ağlar vasıtasıyla insanlar, neredeyse yaşam alanlarının tümünü dijital ortama taşımaktadır. Bu yönüyle sosyal medya, insan hayatında giderek daha fazla yer tutmaya başlamıştır. Sosyal medyanın kendine özgü çekiciliği, çeşitli konularda bilgi paylaşımı, interaktif olması, etkileşim sağlaması, bireysel düşünceleri yayınlama imkânı sunması gibi özellikleri sayesinde, bilhassa gençler sosyal medyaya büyük ilgi göstermektedir. Bu araştırma üniversite öğrencileri özelinde, gençlerin sosyal medya kullanım alışkanlıklarını ortaya koymak amacıyla yürütülmüştür. Saha araştırması yönteminin kullanıldığı bu çalışmada veriler, 520 katılımcıdan yüz yüze anket tekniğiyle toplanmıştır. Araştırma sonuçlarına göre; kadınların bir oturumda sosyal medya kullanım süresi, erkeklere göre daha yüksektir. Üniversite öğrencilerinin sosyal medya kullanım süresi arttıkça; sosyal medyaya güven ve bağımlılık düzeyinde de bir artış yaşanmaktadır. Yine araştırmada eğlenme ve rahatlama isteği, arkadaşlarla iletişimde bulunmak ve çeşitli konularda bilgi sahibi olma isteği sosyal medya kullanıma yönelten nedenle arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Journal of Humanities and Tourism Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 436
Atıf : 2.448
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini