Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
Literature and Beyond: Contextualising More's Utopia
2009
Dergi:  
İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makale Rönesans'ın hem kişisel hem de toplumsal planda benzeri görülmemiş ve karmaşık arka planında More'un Ütopyasını ele almaktadır. Makale edebi metni en azından yazarı kadar çağı tarafından da üretilen, muhtelif belirsizliklerle dolu bir çağı içine çeken, bir araç olarak ele almaktadır. Hümanist bir sosyal eleştirinin içerisinde konumlanan Ütopya aynı zamanda mutlakçı ve radikal olarak ilerlemeci, formatı itibariyle seçkinci ideal bir durum varsayar. More için bir kendini geçersizleştirme ve ifade etme aracı olarak Ütopya, pratik hümanizm ve olgunlaşmamış burjuva ideolojisinin sıkıntılı karışımından kaynaklanan belirsizlik ve karmaşa üzerinde gelişmektedir. Ampirik nesnelliğin ve imparatorluk inşa etmenin çelişkili yapısı eğlenceli entelektüel alıştırmalar ve ciddi amaç More'un 'ütopik mutlu ülkesini' edebi artalan ile edebiyat ötesi itibarlar arasında ilişkiler kuran ideolojik mücadelenin mahalli yapar. Makale; metnin yapısal biçimine, terkibinin kökenine, ikincil anlamların geniş kullanımına, hegemonik seküler yönelimine, cumhuriyet vurgusuna, para ekonomisinin kaldırılmasına ve radikal duygu karmaşalarına rağmen kendini geçersizleştirme ile kendini zorla kabul ettirmenin sürekliliğine odaklanmaktadır. More'un Ütopyası İngiliz edebi aygıtının sosyal sistemlerin eleştirisinde kullanımının ergenlikten yetişkinliğe geçişini simgeler.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 778
Atıf : 2.075
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini