Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 16
 Görüntüleme 119
 İndirme 26
Şubat Devriminden Sonra Rusya’da İktidar Mücadelesi: Ekim Devrimi’ne Giden Yol
2010
Dergi:  
Tarih Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

The October Revolution is accepted as the most important revolution in the world history. The Russian Empire was in choppy political waters by propaganda of revolutionary organizations since 19th century and tended to decline. Socialist ideas which spread from Europe to Russia were assumed quickly by groups hated the Tsardom, and then revolutionary organizations assassinated Tsar Alexander II in 1881. At the begininning of 20th century, the Tsardom came to the end owing to the Russo-Japanese War and the World War I which broken out afterwards. Peasant's revolts, strikes and uprisings brought Bolsheviks to the power, while burying the Tsardom into the history. Thus the first socialist state in the world history was established. This article aims to explain reasons of the October Revolution and how it flourished and came into existence. Especially events occured in Russia between February and October, the Kornilov Revolt, struggle of power between the Provisional Government and Bolsheviks and their adventure to the power are examined by translating some original sources.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Tarih Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.270
Atıf : 3.190
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini