Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 268
 İndirme 105
1877-1878 Osmanlı-rus Savaşı Sürecinde Rusya Ordusu
2011
Dergi:  
Tarih Dergisi
Yazar:  
Özet:

RUSSIAN MILITARY DURING THE 1877-1878 RUSSO-TURKISH WAR Russia has realized the of her undeveloped military and that she could not keep up with European Militaries after losing the 1853-56 Crimean War. After the war, new Tsar Alexander II has led to new reforms in the military field as well as other fields. It strikes attention that modernity on Russian Military structure is intensifying right before 1877-1878 Russo-Turkish war. Even though Russia has won the war, it was noted that the reforms has not brought the Russian military to the desired level. In this article, reforms at the Russian Military, which had become Ottoman Empire's biggest enemy since 19th century, after Crimean War and situation of the Russian Military during 1877-1878 War were evaluated. Rusya Devleti, 1853-1856 Kırım Savaşı'ndan mağlubiyetle ayrıldıktan sonra ordusunun geri kalmışlığını ve Avrupalı ordularla başa çıkamayacağını anlamıştır. Savaşın ardından yeni Çar II. Aleksandr, pek çok alanda olduğu gibi askerî alanda da reformlar yapılmasına ön ayak olmuştur. Rus ordusu bünyesinde yapılan yeniliklerin 1877-1878 Osmanlı-Rus savaşı öncesi yoğunluk kazandığı dikkati çekmektedir. Savaşı Rusya kazansa da yapılan reformların hala Rus ordusunu istenilen seviye getirmediği görülmüştür. Bu makalede, XIX. yüzyıldan itibaren Osmanlı Devleti'nin en büyük rakibi durumuna gelen Rus ordusunda Kırım Savaşı'ndan sonra gerçekleşen reform hareketleri ve 1877-1878 savaşı sürecinde Rus ordusunun durumu değerlendirilmiştir. RUSSIAN MILITARY DURING THE 1877-1878 RUSSO-TURKISH WAR Russia has realized the of her undeveloped military and that she could not keep up with European Militaries after losing the 1853-56 Crimean War. After the war, new Tsar Alexander II has led to new reforms in the military field as well as other fields. It strikes attention that modernity on Russian Military structure is intensifying right before 1877-1878 Russo-Turkish war. Even though Russia has won the war, it was noted that the reforms has not brought the Russian military to the desired level. In this article, reforms at the Russian Military, which had become Ottoman Empire's biggest enemy since 19th century, after Crimean War and situation of the Russian Military during 1877-1878 War were evaluated.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Tarih Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 770
Atıf : 1.184
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini